Ahad, 10 Ogos 2008

13 tahun...

Seingat aku mesin basuh yang diguna sekarang, aku dapat masa kami tinggal di Labuan... Masa tu umur Sarah baru mencecah 6 bulan... HITACHI... itulah jenamanya..

Dari Labuan, kami pindah ke KL... dari KL kami ke Seri Manjung... selepas Seri Manjung... Alor Star pulak... kemudian ke Kulim... kemudian Port Dickson pulak... and now aku dan anak2 kat Melaka.. punyalah jauh mesin basuh tu travel..

Sarah dah pun 13 tahun, tahun ni...

Pernah sekali kami balik dari kampung ayah budak2 ni di Marang, dengan baju yang berbag2 untuk dicuci.. mesin basuh tu pulak mogok.. dah la penat balik kampung.. mesin pulak buat hal.. dengan hati yang tak berfikir panjang.. aku tendang mesin tu!!! KUASA TUHAN... BERPUSING PULAK DIA.. elok je basuh baju lepas tu...

Hati aku betul2 sedih sebulan dua ni.. macam2 yang jadi bertimpa2.. hari ni dah masuk 3 hari mesin basuh tu buat hal.. tak tau la apa yang difikirnya... tak mau dia buang air basuhan.. Sarah dah merungut2.. baju tak boleh basuh.. aku makin risau.. Duit lagi tu!!! Dugaan tuhan.. apa lagi yang boleh aku kata..

Dengan rasa tak puas hati.. dan ingatan dalam fikiran "tak pe lah... alang2 rosak.. kalau dah tuhan suratkan aku kena beli baru.. aku redha.."

Dan dengan berbekalkan screwdriver... habis washing machine tu aku dismantle...

Kuasa tuhan juga yang memanjangkan akal aku...

PUNYALAH BANYAK DUIT SYILING TERSANGKUT KAT WATER OUTLET WASHING MACHINE AKU!!!!




Alhamdulillah... masuk ni... aku kira.. dah hampir 3 kali basuhan... Syukur...

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salah tu..yang ni awak beli kat alor star.
pakai kredit kad lagi..

payarumput21 berkata...

:-)

hmmm.. terima kasih ingatkan saya..

dah tua saya ni.. dah lupa..

Salam...

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter