Isnin, 11 Ogos 2008

Dari hati yang ikhlas...


Its been a while since aku last masak... Most of the time the kids will just say something like, "kita makan burger aje la bu malam ni".. or, "adik rasa nak makan char kuey teow kat Alor Gajah la bu.." .. or, "ala.. tak payah masak la.. nanti penat nak kemas, basuh pinggan semua la bu.. kita makan luar je la.."...

Semalam keluar dengan Sara ke Giant, and bought quite few things.. hajat nak buat potato salad but disebabkan washing machine.. segalanya terbengkalai...

Balik sekolah hari ni, Sara beria2 sangat nak belajar macam mana nak buat potato salad..

Well for first timer... i am very proud of her.. she never did go to kitchen and do all these cutting, simmering, boiling or preparing anything at all... except for cooking rice.. with rice cooker that is.. And all i did was giving her instruction.. the rest she did herself!!!
Hasilnya.. amat MEMBANGGAKAN... Dah besar anak ibu :-)

Tiada ulasan:

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter