Khamis, 9 Oktober 2008

Don't judge me please :-(

I know that to most people who read this must think i'm crazy.. not to mention it is salah.. but if anyone could just betul2 menyelami hati aku.. people will not judge me for doing what i did..

Dengan hati yang sangat berat.. i agreed to have my x to stay with us here at home as our guest.. sebelum balik ke Dubai..

Kenapa gila sangat aku ni??? Reason is..


  1. He is here only for 2 weeks and he misses his kids very much.. plus he has already spent 10 days in Marang with the kids and his family for raya.. Which left 4 more days to spend with his kids.. the kids started schooling this week.. and the only possible way for him to be with the kids is for him to stay here in Melaka.. I just could not say NO to the kids...
  2. Whatever it is between us.. its just our problem and tak sepatutnya mencalar perasaan anak2
  3. I've made it clear to him that.. i agreed to the idea MAINLY for the best interest of the children.

Aku cuba sedaya upaya aku untuk banyak2 bersabar mengenangkan.. this is my kids we are talking about.. 12 months in a year... 11 bulan ++ budak2 ni habiskan masa dengan aku.. and he is here only for 2 weeks.. apalah sangat 2 minggu tu untuk dia habiskan masa dengan anak2nya..

Hanya Allah saja yang tau betapa aku mencuba sedaya upaya aku untuk menjadi tuan rumah yang baik dan bersikap neutral.. dan hanya Allah saja juga yang tau.. betapa susahnya aku bersabar dengan kerenah orang.. yang ada dalam kepala cuma.. "he is still in the transition period.. I have moved on... he is not.."

Tak pernah terlintas di fikiran aku.. and perkara terakhir dalam hidup aku yang aku akan buat.. is to hurt someone's feeling that have had shared 13 years of his life with me.. Until today... no one in our family knows the reason why... we decided to keep it to ourself and if we can't be a good husband and wife... perhaps we can be good friend and parents..

Yes I love him.. but I AM NO LONGER IN LOVE WITH HIM :-(

I have moved on and... aku dah ada orang lain dalam hati aku.. Maafkan aku untuk itu..

Semoga tuhan memberi kami ketabahan.. Semoga Allah sentiasa memelihara dia bila berada di tempat orang.. Semoga tuhan mempermudahkan segala pintu kesulitan baginya dalam berkat.. Semoga dia beroleh ketenangan dan banyak2 bersabar dengan dugaan Allah..

Untuk setiap satu perkara yang tak elok berlaku pada aku.. semoga diberikan pada dia.. 10 perkara yang terbaik... Insya Allah..

Raya kali ni.. aku di duga dengan dugaan yang sangat berat dari Allah.. terdetik dalam jiwa.. teringat kata2 ustazah Zubaidah masa sekolah dulu..

"Allah duga kita sebab Dia ingat kita.. Allah duga kita sebab Dia sayang kita.. Allah duga kita supaya kita tak lupa pada Nya.."


Selamat Hari Raya semua...

3 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

salam,

Allah sentiasa menduga umat yang dia sayang...

semoga ada hikmah atas apa yang terjadi :)

MAMA 2 FIRNASYA berkata...

Jgnlah buat i sedih...sedih sgt!..its not easy to erased the feeling kan??..but i know u mmg strong enough..

so jadi tak dtg rumah i? call me 019-3110520.

payarumput21 berkata...

Ummi, Salam..

"Allah menduga umat yang dia sayang"...
Cuma itu sajalah pengubat jiwa dan yang menguatkan semangat.. Sesungguhnya hanya Allah saja yang maha mengetahui..

terima kasih.


Firnasya,
terharu rasa hati.. tak terfikir la pulak orang akan berkongsi rasa sedih..

terima kasih.. Insya Allah.. sampai jugak, and beraya jugak i kat rumah u nanti.. i'll text you later.

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter