Sabtu, 11 Oktober 2008

Lawak Antarabangsa - Hari ini... Sebulan yang lepas...

Hari ini sebulan yang lepas... tak sabar2 aku menunggu esok 12hb.. kenapa? ha ha.. birthday mak.. for some reason.. really.. for some reason that i myself pun tak tau.. I just want to be the first person to wish mak aka "nenek" a simple HAPPY BIRTHDAY...

Malam tu.. tido tak lena tak sabar tunggu esok..

Pagi tu.. lepas antar Sarah and pusing balik ke Paya Rumput menghantar Aiman & Danial... aku dengan senyum lebar tak sabar2 nak sampai office...

Ala.. baru pukul 07:30am.. nenek mesti tgh sibuk dengan Jannah nak ke sekolah... tak pe.. aku tunggu.. pukul 09:00 nanti aku call..

Jeng.. jeng.. jeng.. akhirnya.. masa yang dinanti pun tiba.. dail no mak.. kring.. kring.. kring.. and.. "happy birthday to you... happy birthday to you... happy birthday to Nenek.. happy birthday to you.." Mak pun kata.."eh berapa aribulan ni? eh.. eh.. la.. birthday mak ke?.." sukanya mak.. lepas sembang2 aku pun letak phone.. start buat keja..

Kejap lagi phone aku pulak bunyi.. eh mak la... hmmm.. apa lak ni? angkat.. and..

Kak Ngah.. arini memang la 12 aribulan.. tapi bulan sembilan la... arijadi mak.. bulan sepuluh..

lawaknye.. lawaknye... lawaknye....

4 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

salam,

lawak!

selamat hari lahir untuk mak payarumput :)

semoga sihat dan gembira :)

payarumput21 berkata...

Salam Ummi..

Memang lawak.. Semalam budak2 call neneknya.. and kita cuma sampai salam je..

"Nenek.. ibu tak ucap apa2.. kata ibu.. ibu dah cakap happy b'day kat nenek bulan lepas.." pesan Sarah pada neneknya :-)

Mami Dini berkata...

Muahahahhah...gud one, so advance... anyway my besday is on Oct 14, so me n ur super mom is a Libra Lady, send my regards n besday wish to her.

p/s : did u manage to be the first one to wish her?

payarumput21 berkata...

mama dini.. salam

thanks for dropping by.. Juara bertahan.. no one but me..
wakakakaka.. :-)

and happy birthday to you too..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter