Ahad, 4 Januari 2009

Zaman Jahiliah.. :-)

Balik Gelang Patah minggu lepas.. guess what I found??? Hehehehe.. gambar2 aku ketika sekolah dulu.. Wahhhhh.. pecah perut aku dengan linda (adik aku) gelak nengok muka2 yang kalau zaman ni lah berada di tempat2 awam.. pasti ada yang langgar tiang melihat.. keh keh keh.. Apa2 pun... time tu.. muka2 ni la yang happening.. (statement perasan.. jangan tension baca yea..)

Disclaimer:

AMARAN KERAS!!!! PENULIS TIDAK BERTANGGUNG JAWAB SEKIRANYA PEMBACA MENGALAMI SAKIT PERUT.. MUNTAH2.. ATAU KETAWA TANPA HENTI ATAU APA JUA REAKSI SELEPAS MELIHAT AKSI2 DIBAWAH!!!!

1986: Aku... hehehe.. tak perlulah diperkenalkan. Nampak tali kat kepala tu?? Hmmm.. jangan tak tau.. back-up dancer lagi time tu.. ah ah ah..

1986: Ayi & Aku... Wah wah wah.. ni bukan merpati dua sejoli yea.. more like gagaks..

1987: Aku.. yang sedang menyengih kat belakang tu.. sebelah aku Amy.. and yang mulut senget tu wife Hamdan.. Buruk kami kan..??


1987: Yang posing maut tengtengah tu la aku.. eheheheh.. Masa tu rasa grand sesangat.. lawatan pi RTMMMMMM.... ingat senang ke?? Ohhh.. sebelah baju hitam tu.. Shikin.. brutal minah ni.. heheheh..


1989: ITM (now UiTM) Kem Kijang - Aku??? yg handsome baju itam tu.. A.K.A Hang Jebat.. happening wehhhh... ramai aweks tergoda kat kami..


1988: Ini BUKAN aku.. Amy.. time dia khatam quran..


1988: Aku.. yg baju merah.. lepas SPM.. heheheh.. general workers kat Action Wear, Seberang Prai.. Minah kilang gitu...

1987: Jejaka idaman Malaya.. Hamdan.. Perasan tak mamat ni.. sama besar dengan tiang sebelah dia.. Ngeh..heheheheh..


1990: ITM (now UiTM) Cawangan Pahang, Bukit Sekilau... Mana satu aku eh??? Wah.. boleh buat kuiz ni.. hehehehe..


p/s: Sebenarnya ada banyak lagi.. but cuma yang ini2 jer yang lepas lembaga penapisan.. takut ada yang tak boleh tido malam sbb trauma... and lagi.. and lagi.. korang perasan tak?? gambar semua skema.. berbaris je...


:-) :-) :-)

25 ulasan:

jane berkata...

salam is,

keh2..baris x hengat ek ?
suker tengok gambor kita dolu2 kan ? tali yg x tahan tuh!

payarumput21 berkata...

Salam Jane..

Hiksss.. baris mana boleh tinggal..
And tali tu.. jangan tak tau.. tali cari makan.. glamourrrr...

Gambar2 lama.. bukan je buat kita ketawa tak henti2.. buat rasa "alahai.. apa jer la yang aku fikir time tu.. kalau sekarang ni la.. upah banyak mana pun.. tak de nye aku ndak de pakai cam tu.."

**Kah.. kah.. kah.. ketawa.. ketawa.. ketawa..**

mother of two berkata...

wah2.. glamer gitu.... hahahahahhaha

DeeN berkata...

Pergh..
Gambaq evergreen tu. Gambaq akak tuh nampak brutallah. Cayalahhhhh ... :]

hady berkata...

alamak
1986, saya baru 6 tahun daaaa...
tak sempat nak merasa
zaman pompuan mekap tebal
dan lelaki seluar besar boleh sumbat dua orang..

rugi...rugi..

.:dura:. berkata...

ahaha...
amaran keras anda telah melanda diri ini..adoi aiiii....

payarumput21 berkata...

Salam Shiela..

**Dulu**
Jangan tak tau.. Happening sungguh!!! Memang glamerrrr... Habis2 glamer.. tak de yang glamer melainkan yang glamer2 belaka!!


**Sekarang**
Emmm alahai.. malunyer.. malunyer.. malunyer.. Napa la aku jadi mcm tu dulu.. Wakakakakaka!!

payarumput21 berkata...

Salam Deen..

Jangan tak tau.. 1986.. Seorang budak lelaki telah menjunam ke dalam longkang akibat akak "menunggu" dia kat simpang tiga... single handed by me..
Alasannya.. "menggangu adik pompuan akak.."
Tea Kwan Do belt time tu??? heheheh.. kaler putih daaa...

payarumput21 berkata...

Salam Hady..

Mekap tebal??? Tak le pulak mencuba and zaman tu zaman "rock".. amy search, wings bla bla bla.. filem yang happening Rozana Cinta 87..

Budak lelaki kelas akak semua seluar.. seksi meksi.. ketattt..

Ohh.. lupa la pulak.. orang tu kecik lagi.. mana dia ingat.. kan.. kan.. kan..

payarumput21 berkata...

Salam Dura..

tarik nafas.. tarik nafas..

bengong kan zaman dulu??? hehehehe...

.:dura:. berkata...

time zaman dura muda2, bile tgk pic lama2 pun terasa diri ni mcm benggong jew... mcm tah pape je...
rasa nak bakar je gambr2 tu..
ahaha..

eija28 berkata...

salam kak...
nak tanya akak dpk kat paya rumput masjid tanha ke?atau paya rumput jaya kat tangga batu...bukan ape...kg saya kat paya rumput jaya..tangga batu...salam perkenalan kak

saya berkata...

wahh..seronoknya menjengah ke zaman muda2 dulu ye..kenangan yang tak dapat dilupakan..

payarumput21 berkata...

Salam eija28..

Salam perkenalan jugak.. terima kasih sudi singgah ke blog akak yang tah apa2 ni...

Laa.. orang melaka jugak ye.. Akak di Paya Rumput menghala ke Alor Gajah.. bukan Paya Rumput tangga batu..

Rajin2 la singgah sini :)

payarumput21 berkata...

Cik Saya, Salam..

Zaman muda2??? ehem.. sekarang pun bukan la tua sangat.. hehehehehe..

Seronok??? mana ada.. malu wehhh..

Aza...As :) berkata...

gambar-gambar yang penuh nostalgia :) glamer eekk akak dulu ;)

payarumput21 berkata...

Salam Dura..

Ala.. jgn la bakar dura.. mana la tau.. bila umur dah mencecah mcm akak.. boleh gak tayang kat semua orang..

Keh Keh Keh.. ;p

payarumput21 berkata...

Salam Aza..

Hehehehe.. malu nak ngaku..

luna berkata...

haha...zaman Ali Setan :P

wati berkata...

ewah ....glamernye

payarumput21 berkata...

Salam..

Luna:
tak perasan ke..??!! kan ala2 asmidar gitu.. heheheh.. ;p



Wati:
tu yang tunjuk.. yang tak tunjuk.. boleh buat orang histeria nengok.. kah kah kah.. buruk!!!!

Pak Yob berkata...

he..he..otai itm rupanya...geng ganas ni..

~~@lyci@~~ berkata...

amboi kak..
suka tgk tali kat kepala tu hehe..

Grow2g3th3r berkata...

Heheheheheh....
Memang minah 'vogue'lah di zaman tersebut...

payarumput21 berkata...

Salam..

Pak Yob: hehehehe.. tanya la kat Pok Guard2 kat Bukit Sekilau tu.. semua kenal.. memang ganas..

Sekarang ni.. bila kenang2 kan zaman "pemberontakkan" tu.. rasa emmmm.. napalah aku jadi gitu..


Alycia: Tula.. kita cuma jumpa gambar jerrr.. tali tu tak jumpa la pulak.. bahan sejarah tu.. ;p


Grow2g3th3r: Hehehe.. Vouge?? You think so?? Malu la.. ;p

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter