Khamis, 13 November 2008

Aiman tak kisah...

Muka sebelum pekena roti canai 2 keping pagi tadi...





"Aiman tak kisah..." mcm tu la anak bujang aku ni... exact sentence when describing him...

Dilahirkan ketika berusia 27 minggu dalam kandungan di hospital Queen Elizabeth, Kota Kinabalu. Ketika usianya dalam kandungan, doktor meramalkan kembar.. namun mungkin tak de rezeki kami semua.. ketika kandungan aku mencecah usia 5 bulan, aku keguguran.. dan hasilnya.. seorang bayi comel yang beratnya 1.4kg yang kami beri nama Muhammad Nur Aiman..

Dari kecil.. Aiman tak henti2 buat aku menangis.. dengan keadaan kesihatan yang sentiasa buat aku tidur tak lena.. dengan komplikasi2 yang buat jantung aku tiba2 terhenti... Anugerah dari Allah yang bernama Aiman ini.. selalu menduga jiwa aku sebagai seorang ibu...

Hari ini, Aiman buat aku menitis air mata lagi.. terasa sebak sangat2 dalam hati.. Sepanjang tahun ni saja.. bermacam2 kerenah yang dibuatnya.. yang buat aku tak lena tidur malam.. dari yang kecik2.. sampai la ke sebesar2 cerita..







Aiman & rakan sekelas - All 5As... Congratulations!!



Hari ini Aiman dengan bangganya naik ke atas pentas mengambil keputusan UPSRnya.. Menggigil aku bila cikgu melaungkan "5A"... Aku yang dari tadi sibuk merakam gambar teman2 Aiman.. terhenti seketika... macam tak percaya dengan apa yang baru saja aku dengar... "5A???" bisik aku dalam hati... "Aiman kotakan janji dia pada aku... ALHAMDULILLAH.."...




Tangan ketaq... gambar pun ketaq naaa...


Dalam mengigil tangan, orang pertama yang aku bagitau - ayahnya... Terasa sedih bila mengenangkan.. tentunya ayah Aiman gembira dan bangga..

Terkenang Sarah.. tahun lepas.. aku sampai bila semuanya dah selesai.. and.. Sarah naik pentas amek keputusan UPSRnya tanpa ada sesiapa... :-(

19 ulasan:

wati berkata...

Tahniah utk aiman & maknye sekali

mother of two berkata...

tahniah... !! mommy kena kasik hadiah best tau:)

Tanpa Nama berkata...

tahniah abang!!
nak hadiah apa pulak??
PS4(he..he..belum kuar lagi)

hady berkata...

Alhamdulillah, tahniah
harap2 nya berjaya dan terus berjaya PMR, SPM nanti
insyaallah

romzikhalid berkata...

tahniah di atas kejayaan aiman...
harap-harap berjaya lagi..di masa akan datang...terbayang seketika alif danial...andainya keputusannya seperti aiman...aku lah bapa yang paling berbahagia...tapi aku bersyukur..tetap bangga dengan alif kerana mengotakan janji walau tak sebaik aiman...tahniah sekali lagi aiman...

payarumput21 berkata...

Salam semua...

Wati: Ha.. ha.. thanks.. seksa i dah lepas.. your turn is next..
Good luck to you and ain :-)


Mother of two: from Mommy je ke? from auntie Shiela mana? Wakakaka... ;-p


Tanpa nama: katanya dia mintak trip ke Kota Kinabalu 1 minggu.. Nak nengok tempat tu selepas 12tahun... Ntahlah..


Hady: Terima kasih.. sama2 doakan untuk kejayaan anak akak yea.. Mudah2an beroleh kejayaan hidup di dunia dan akhirat dalam berkat.. Insya Allah..


Romzi: Terima kasih.. Insya Allah.. sama2 kita doakan kejayaan anak2..

p/s: tak sia2 berleter... wakakaka..

~~@lyci@~~ berkata...

tahniah ye kak..
tahniah utk Aiman.. semoga dia terus sukses.. jauh lagi langkah nak ke depan..

Ummibatrisya berkata...

salam,

tahniah aiman!

air mata gembira seorang ibu :)

cikgu jane berkata...

tahniah............senyum sampai ketelinga kan ?

x sia2 ibu mendidik ya. teringat gurauan anak kedua bila anak sulung saya dapat 5A's juga last 2 yrs..."akak punya slip tu silap cetak la ibu"....betuah punya adik.

payarumput21 berkata...

Salam...

Alycia: Terima kasih.. harapannya begitulah.. mudah2an bekekalan kejayaannya.. Insya Allah..


Ummi: Terharu sangat2.. mungkin betul kata orang.. anak yang pra-matang ni.. sungguh istimewa..
Doakan sama untuk kejayaan hidup Aiman dunia dan akhirat yea.. :-)

Terima kasih... :-)


Cikgu Jane: Salam perkenalan dan terima kasih..
Hmmm.. sampai lenguh pipi "merenyeh" tak berhenti... haha..
Kembang hati.. suka.. terharu.. bercampur aduk.. :-)

Hijrah1429 berkata...

Tahniah...anak yang nakal selalunya anak yang cerdika..itupun hasil usaha dan doa ibu yang kuat agaknya...salam perkenalan dan sekalung tahniah buat ibu dan anak...

payarumput21 berkata...

Salam

Hijrah1429... Alhamdulillah.. anugerah tuhan yang amat berharga... yang tak ternilai dengan duit atau apa jua bentuk harta dunia.. :-)

Terima kasih kerana menjengah ke sini dan salam perkenalan jugak :-)

etomyam berkata...

Tahniah...anak cerdik, ibubapa baguh, cikgu baik n keluarga bahagia....semua berkait rapatutk kejayaan

saya berkata...

congratulations aiman..sekarang aiman dah kisah.... mama aiman lak over2 ketaq ye. hehehhe.. biasa la tu. mama mesti lebih nervous dari anak. congrates to both of you!!!

cikgu jane berkata...

salam,

bila nak update ?

cikgu jane berkata...

salam,

bila nak update ?

payarumput21 berkata...

Salam semua...

etomyam: terbayang cikgu2 yang menitiskan airmata hari tu.. besar sungguh pengorbanan mereka pada anak2 kita semua.. hanya Allah saja yang dapat membalas budi juga bakti mereka... :-)

Terima kasih sudi menjengah..


Saya: terima kasih... tu la pasal.. mak yang terover lak ketaq nya.. gambaq aiman semua tak jadi sebabkan ketaq..
Demam ke arini.. wakakaka... mengarut..


Cikgu Jane: Insya Allah.. soon.. :-) La tak berapa sihat.. musim agaknya..

.:Dudu:. berkata...

i'm was here on dat day.. ;D

payarumput21 berkata...

Salam Dudu..

Eh..Eh.. orang sini jugak yea.. hehehe.. mesti dia nampak kita yang macam orang tak tentu hala mengamek gambar.. bila semua orang duduk diam2..

Alamak.. ada orang kenal.. Maluuuuuu.. ;-p

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter