Sabtu, 1 November 2008

Hmmm... Melawak yea... ;-p

Talk about all the stupidest things people will ask you..

Finally.. friday aritu aku keluarkan invite to all staff for the annual dinner yang bakal menjelang.. and soalan2 dan reply bodoh yang popular aku terima...

1. Boleh bawak girlfriend tak?
- dah sah2 kat invitation tu kata "you and your partner".. baca ke tak?

2. Partner tu wife ke?
- unless you don't think that your marriage is a partnership.. it is entirely up to you

3. Partner = Wife = Girlfriend.. anak boleh bawak tak?
- Invite says "both you and your partner" = wife = girlfriend.. note the word BOTH?

4. Smart casual? Jeans ok tak?
- Hallo.. need i explain.. letih la..

5. Boleh bawak adik tak?
- Adoiiii.. it does not matter.. no one going to check your ic, birth certificate and all..

6. Kalau datang sorang? tak de partner boleh?
- Kenapa? nak suruh aku jadi partner ke? alaaa.. soalan yang lebih bijak tak de ke?

7. Yes, i am coming.. count me in..
- Wei la... berapa ramai yang aku nak count ni? satu ke dua?

8. Kak, kira i boleh datang dgn wife yea?
- Yea dik.. bawak la wife tu.. akak no hal.. dijemput..

10. I tak boleh jawab sekarang la.. i confirm nanti yea..
- Aloooo.. fren.. invite says.. reply by 12:00noon, 07-11-08... bukan sekarang

11. Ala.. I ada wedding la aritu.. buat hari lain boleh?
- Suka2 ati je...

12. Kalau ada 2 wives cam ne?
- GRRRRRRRR!!!!

13. You jadi partner i? boleh?
- GRRRRRRRRRR x2!!

No offence but.. these are all engineer level and above... Kesian kan aku.. :-(

7 ulasan:

~aza...as / ummie afiq~ berkata...

Salam perkenalan jugak dari saya :)...terima kasih kerana menjengah blog saya...saya baru habis baca coretan-coretan dari blog awak...suker jugak membacanya...especially part ragam-ragam pelbagai jenis manusia yg ada di muka bumi ni :)...

Ummibatrisya berkata...

salam

soalan-soalan yang terlalu pandai dari orang-orang yang sangat pandai :)

soalan-soalan gatal sebenarnya :)

mother of two berkata...

hahahha..
mmgler kan kak. kalau jadi organizer nie yg pening. soalan2 semua yg cepu mas:)

errr.. kira boleh invite sayaler sbb kawan:)~

wati berkata...

tema apa tahun nie?

payarumput21 berkata...

Salam..

aza...as,
seronok tau ada orang baca cerita kita yang tah apa2 ni.. kembang ati..

Ummi,
Kekadang tu terfikir la jugak.. kok yea pun nak "manja2".. tengok la time..
:-)


Shiela,
Boleh.. boleh.. tengah pening cari artis ni.. Persembahan apa yang shiela nak propose..

Wakakaka... :-p


Watie,
Hmmmm.. tahun ni kita free and easy je.. tak de tema..

Orang tu cuma baju dengan topi koboi je ke? Kuda tak bawak sekali?

hady berkata...

relax la... chill
diorang semua tu nak melawak saja
as if kita sendiri xpernah buat camtu ke
hmmm.... everytime ada occasion
me n my friends selalu je menyakat organizer
though we are all architects...

so, boleh saya jadi partner awak?
:p

payarumput21 berkata...

Hady.. Salam

hmmmm.. sampai tak tau nak kata apa.. dah habis2 rileks ni..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter