Ahad, 23 November 2008

Hutang TAG Cik SAYA... :-)

Hmmmm.. 10 weird / habits / little known facts tentang diri sendiri? Apa ke benda yeark…??? Puas nak perah otak.. macam dah takde menda lain la orang nak TAG bagai.. pas satu.. satu..


Buat Cik SAYA… hutang TAG langsai kkkkkk…


Rules & Regulations :


  1. Each player of this game starts off with 10 weird things/habits/little known facts about yourself.

  2. People who get tagged need to write a blog of their own 10 weird things/habits/little known facts as well as state this rule clearly.

  3. At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.

  4. No tags back!


  • 10. Little known facts - Muka saja garang.. (perangai pun garang jugak ;-p).. and nampak sombong.. tapi aku bukanlah begitu.. Once you know me.. I am peramah, easy to work with and very helpful.. (tak caya.. tanya all my office mate..) don’t forget.. I’m approachable..

  • 09. Little known facts - Muka saja garang.. (again perangai pun garang jugak..) but sebenarnya hati sangat lembut.. tak kira macam mana marah pun aku.. aku cepat tak sampai hati.. Mangsa tetap aku?? Pen dan dinding.. (selalu baling pen kat dinding bila marah sangat2..)

  • 08. Little known facts - Muka saja garang.. (and again.. perangai pun garang jugak).. aku bukanlah suka mengadu2.. menangis2.. atau berdrama depan boss (hehehe.. aku kenal sorang yang mcm tu.. sikit2 masuk bilik boss nangis2.. rimasssss!!!!).. most of the time.. aku solve sendiri kalau ada office problem especially with staff.. but.. tu lah.. tak mengadu pun boss tau jugak.. orang lain yang tolong ngadukan.. ---> end result.. orang kata aku jugakkkkk!!

  • 07. Little known facts – Aku tak suka amek tau hal orang.. but being me and sitting at my seat.. kena amek tau jugak.. pada aku.. the lesser you know.. the better.. terasa mcm beban bila tau semua.. gaji orang la.. masalah orang la.. boss suka siapa la.. sapa kena marah la.. siapa dapat surat warning la.. sapa naik gaji banyak la.. but ramai yang ingat duduk tempat aku GLAMOURRRR.. believe me.. it has nothing to do with glamour.. more to responsibility..

  • 06. Little known facts – My appearance.. kalau jumpa aku kat tempat kerja.. and kalau bekerja dengan aku, semua kata.. aku sangat confident.. and sangat2 berani (in term of dealing with people).. ini semua orang kata la.. reality.. aku orang yang tak sebegitu.. ini semua KERJAAAAA.. nak tak nak… kena confident..

  • 05. Little known facts – My appearance.. kalau jumpa aku kat tempat kerja.. I have no problem when it comes to decision making.. aku tak cepat melatah.. and the decision I made always.. repeat.. ALWAYS (so far la..) reflects my bosses’ decision.. but in reality.. aku orang yang banyak berfikir.. bukan senang nak come to a decision yang tak mengoffend others.. especially if you are working with CLIENT.. :-)

  • 04. Little known facts - other secretaries (actually cuma one particular je..) selalu kata aku berlagaks.. believe me.. aku tak pernah rasa bangga pun dengan siapa boss aku tu.. aku sedar.. yang managernya dia.. AKU CUMA KULI… and yang bercakap tu pun.. selalu ada rasa dengki sebab dah lama mengidam nak duduk kat tempat aku.. but.. boss yang tak nak dia.. sebabnya?? Dia ala ala CNN, BERNAMA gitu.. tak sampai 2 saat.. berita dah tersebar satu dunia.. Kena warning dah banyak kali pasal mulut.. but still.. tak berubah.. Yang nyatanya aku bukan berlagak.. its my duty to be tegas.. I hate it.. really…

  • 03. Weird things about me – I have animated mind.. when people talk.. I have movie inside my head.. sebab tu.. kalau orang bercakap dengan aku.. kadang2 aku senyum.. it is mainly because of the movie that plays in my head..

  • 02. Weird things about me - I can write with both left and right hands.. In other words.. aku pengguna otak kiri dan kanan..

  • 01. Weird things about me - kekadang tu aku tak pasti betul ke aku bumiputra.. hehehe.. (issue sensitive..) Dengan darah DKK and SEPET.. betul ke aku bumi??? Hmmmm… still.. status dalam I/C – BUMI ok… no doubt!! DKK yang hate kari dan makanan yang seangkatan dengannya.. very much.. ayat yang selalu cakap kat mak masa kecik2 dulu.. “ yang… tutttt.. tu abah… bukan orang.. kenapa masak kari je?????” kesian mak.. dasar anak tak sedar asal keturunan..

Weird things about me – hahaha... aku memang weird agaknya..

Nak TAG siapa la pulak lepas ni… hmmm.. tak nak panjang2 la.. jangan marah yerk..


I know I masih ada hutang TAG dengan Alycia.. but.. maaf yea Alycia.. I pemalu.. takut dengan flash.. muka I dengan muka Siti Norhaliza sama je.. takut nanti ada orang tak tido malam ingat i (kes perasan lebih.. wakakaka..) so kira habis utang yea.. hehehe..


5 ulasan:

cikgu jane berkata...

salam,

tahap ok la kalau baling pen kt dinding...hehe..!

saya berkata...

yahoo..thanks for yr cooperation on doing this taggy thingy... so the conclusionnya cikpaya ialah seorang yg garang. hwuahahahhaa....

Ummibatrisya berkata...

salam,

samalah kita, muka nampak garang tapi hati lembut macam kuih apam yang gebu :)

nak comment pasal entry kat bawah tu :)

congratulation!

you deserve it, flower and etc :)

payarumput21 berkata...

Salam..

Cikgu Jane: Hehehe.. Office tu overhead stationaries tinggi sebab i suka baling pen la.. ;-p


Saya: GRRRRRRRRR...


Ummi: Suka ayat kuih apam gebu.. Wakakaka...

Credits goes to my fren also.. kalau orang tak tolong.. kita pun tak mampu nak buat sorang2.. :-)

cikgu jane berkata...

salam,

mama aiman...
dah publish entry tag dari ummi, baru saya ingat...awak dah kena tag menda yg sama dari cik saya....keh2. pemesnyer awak ya....! so, abaikanlah tag saya tu. selamat awak tau

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter