Selasa, 25 November 2008

:-( ...Kau pergi jua...

Dua beradik.. Cotton & Spidey :-(



3 minggu lepas.. ada orang buang kitten kat rumah kosong sebelah rumah aku.. kecik sangat2.. tak reti apa2 pun.. kesiankan kitten tu.. risau mati atau kena makan anjing.. aku pun setuju bawak masuk rumah.. letak dalam transporter asingkan dari PohChin ngan ChanChan..
Esoknya pulak balik kerja.. eh.. ada dua ekor..???!!! Kata Aiman, "ada 3 bu.. satu lagi dah mati.. kena gigit semut..."... Laa.. kesian la pulak..



Spidey dalam kenangan..



Belikan botol susu kecik utk dia and bagi la nama "spidey" sbb suka panjat2 mcm spiderman.. and satu lagi nama "cotton" sbb putih gebu bulu dia..


But kitten tu kecik lagi.. and minggu lepas "spidey" mati.. aku rasa sedih sangat2.. kesian dia.. Terbayang2 bila dia kalut.. kabut minum susu.. lambat sikit.. bising sangat bunyi dia..


Tak tau kenapa.. dari tadi.. daripada office tadi aku tak sabar2 sangat nak balik tengok kitten putih kat rumah aku.. terbayang2 muka comel kiut miut putih si Cotton.. Tapi.. bila aku sampai rumah.. first thing Sarah cakap "Cotton mati"...


Sayu sangat rasa hati.. kitten tu kecik lagi.. tak pandai apa2 pun.. kenapalah orang buang kitten tu.. Pilu sungguh hati aku..
Dan airmata aku pun mengalir... Kenapa????

:-( :-( :-( :-( :-(

4 ulasan:

Hijrah1429 berkata...

Wah...memang jenis lembut hati ni...bagus sayang kucing ni, ikut sunah...sapalah yg buang gamaknya?

mother of two berkata...

kan..kan.... dulu time bela kucing,bila kucing dah sampai ajalkan... kiter nangis sampai demam.punyerler sayang kucing..sekarang little angel mmg suka kucing, smpi terpenyek kucing dia geram...tapi tokleh bela kat sini..duk apartment.
BTW sila amik award akt blog saya yer:)

Ummibatrisya berkata...

salam,

masa kecil ada bela kucing, nama dancy...

satu hari dancy kena langgar kereta :(

semenjak dari itu macam dah merajuk nak beli kucing :)

comel kucing-kucing itu :)

payarumput21 berkata...

Salam..

Hijrah1429: Sedih sangat2.. rasa bersalah.. kesal.. tebal sangat dlm hati.. kenapalah dibuang kitten kecik tu.. tunggu besar sikit ke.. bila dah pandai.. kesian kitten tu.. :-(


Shiela: Makaseh.. nanti kita pi sana ngan "katebang" amek award tu.. Nanti kita tepek kat blog kita lak.. :-)

Malam tadi sampai tertido kita nangis kesedihan mengenangkan late Spidey & Cotton :-(


Ummi: Kalau ikut hati.. memang tak mau dah bela kucing segala ni Ummi.. but.. tulah.. tak sampai ati la pulak nengokkan kitten tu.. sian dia..

Sekarang ni pulak.. kesian kita.. WAAAAAAAA... :-(

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter