Sabtu, 29 November 2008

Nilai 3.. Penat Wehhh...


Hari tu time menunggu budak2 ni habis kelas Tea Kwan Do, menyembang la dengan parents lain.. Topik menarik ari tu.. Nilai 3... Siap nak buat rombongan bagai.. hekekeke..
Apa ada kat Nilai 3 tu???.. beriya2 mengajak ke sana.. beriya2 bercerita kemeriahan Nilai 3.. and aku pun termakan cerita2 indah yang disajikan.. hari ni aku kesana..
Untuk mereka2 yang tinggal berjiran dengan Negeri Sembilan mcm aku kat Melaka, Mereka yang di Selangor dsb.. memang tau la Nilai tu kat mana..


Muka penat... kepala pun tak larat nak angkat.. angkat kening je...

Nilai 3 ni pun kat Nilai jugak.. hmmmm... meriah.. dah macam kat Bukit Kayu Hitam.. macam kat Padang Besar... macam2 adaaa... mostly barang keperluan rumah.. kain2 ela (or.. meter? hmmm..) untuk baju kurung, baju melayu.. and pakaian serta lain2 keperluan sekolah.. barang2 untuk hantaran perkahwinan (memang banyak sangat2 ).. carpet.. tikar sarawak.. tikar buluh.. barang perabut serta perhiasan rumah.. bunga2an..

Eh.. memang betul la.. banyak betul orang!!! bas sekolah.. bas rombongan.. penuh kat parking.. tak tau la pulak yang Nilai 3 ni pun salah satu destinasi rombongan.. patutla kakak2 tu sibuk nak ke sini.. :-)

Senyum pun macam dipaksa2... "Penat.. jom balik la bu.. tak larat jalan.."



Penat kaki nak menapak.. besar betul kawasannyer.. itu pun aku tak habis meround.. Sarah dah merungut2 penat.. Aiman kata, "tak pe bu.. kita pusing2 dulu, tengok apa yang kita nak beli.. esok kita datang lagi.. kita beli la.." Hahaha.. dalam ati aku, "amboi.. bercakap.. mcm ke Nilai tu belakang rumah dia.. tol je dah RM9.50.. satu hala tu!!.."



Muka berkobar2... nak datang lagi esok.., "esok lepas Tea Kwan Do kita pegi lagi eh bu.."



Kamera cuma bawak buat sandang kat bahu je.. satu hapah tak snap.. sebabnya?? excited tengok barang2.. murah2 la jugak..

9 ulasan:

mother of two berkata...

kalau mak ngan arwah bapak dtg Banting (istana hinggap)suker bwk diaorg pegi nilai 3. beli kain..beli perhiasan rumah.. sehari pun buleh berkampung kat sana.

Hijrah1429 berkata...

Saya pun yang dekat dan selalu lalu, tak larat nak pergi...sebab tak suka bila banyak pilihan, jadik rambang mata...nak2 nya org terlalu ramai..hissshhh pening2...bebudak tu muka letih jer..sian!

payarumput21 berkata...

Salam..

Alahi Sheila.. tu la pasal.. Kita ingat cuma orang yang dekat2 je yang tau pasal Nilai3 ni.. Semalam.. punyalah banyak bas sekolah.. bas rombongan.. semuanya plate jauh2..



Hijrah1429: Memang yea pun.. pening.. ke sini.. ke sana.. tengok tu.. tengok ni.. sudahnya apa pun tak beli..

Hehehe.. penat2 pun.. pagi2 celik mata ada orang tu dok menghimpit nak ke Nilai3 lagi...

Mat Gebu berkata...

Takut nak pi Nilai 3...kang mata wang RM jatuh "nilai" nyaaa.....

payarumput21 berkata...

Salam MG..

Hehehe.. "jatuh" kat poket tokey kedai... Wakakakaka...

~~@lyci@~~ berkata...

alycia tiap2 minggu jalan nilai 3.. sajer jln2 cuci mata.. sbb rumah mak kat area2 sana jer..

payarumput21 berkata...

Salam Alycia..

Terfikir2.. mcm manalah mereka2 yang tinggal area2 situ menahan godaan..

Kalau kita la.. koyak rabak iman.. Wakakakaka...

.:dura:. berkata...

salam~

xbest la nilai 3..

*kata2 seorng remaja..;P lol*

payarumput21 berkata...

Salam..

Hehehe Dura... dunia kita berbeza.. ;-p

May be kena tunggu till your age reached our level kot.. then only you'll learn to like it..

Again.. ;-p ;-p ;-p

:-)

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter