Rabu, 5 November 2008

Part I - Kau Jahat :-( Aku Benci !!!!!

Ceritanya... Our Ms RM9k - THE MANAGER... sapa lagi..

"Hey.. you tak tau ke I tak de masa untuk semua ni? You tak nampak ke yang I tengah sibuk? I busy tau tak!!" dengan muka bengis dia tengking aku.. Sebabnya? aku bagi dia surat untuk dia forward to all companies for contributions for lucky draw utk dinner...

Aku tarik nafas panjang.. "I faham... Semua orang pun sibuk.. procurement, purchasing, accounts and contracts... semua buat.. And lagipun, i bukan suka2 bagi kat you.. I.." and before i can finish my line, she goes.." Hey.. I tak peduli.. You faham tak i sibuk! You nak mengadu kat manager ke.. boss ke.. pergilah kalau you berani!!! " dengan suara yang kali ni lebih tinggi.. (dah la suara macam chipmunk!!..) and kali ni ramainya orang tengok kelaku dia... aku tarik nafas panjang.. "pointless..." kata aku dalam hati.. turned and without me realising.. i said "IDIOT..." softly...

Haha.. softly konon.. dia dengar la pulak and... "HOI!!! WHAT DID YOU SAY?.. COME AGAIN!!!", punyalah kuat dia menjerit.. aku buat tak reti terus jalan..

Later, I walked passed by the cubicle of Ms RM9k - The Manager.. she was engaged on line.. saw me.. quickly put down the phone and... "HEI.. KAU AMEK NI BALIK!.. AKU TAK NAK TENGOK KERTAS NI KAT ATAS MEJA AKU!!!" tiga batu orang boleh dengar.. Aku pulak.. dengan muka toya.."Laaa.. apa susahnya.. buang je la.. you tak de tong sampah ke?"..
The moment i reached her.. she threw the paper in front of my face.. and landed exactly kat kaki aku.. "KALAU TAK PANDAI BUAT KERJA... JANGAN HARAP LA NAK SURUH ORANG BUAT PULAK!!" SENDIRI YANG BODOH.. NAK KATA ORANG BODOH.."

This time, sabar aku memang dicabar.. terasa darah naik atas kepala aku.. tangan aku .. menggigil sangat2.. aku tarik nafas dalam2.. tunduk.. kutip kertas draft tu and.. bangun... semula.. Look straight at her face.. and smile...

"Sa***h sayang.. " dengan penuh lembut dan sopan santun.. "sapa cakap you bodoh.. I tak pernah pun kata you bodoh.. tapi.. tulah.. kalau you terasa i tak tau la pulak.." and I turned.. crumple the paper.. throw into tong sampah.. turned my head again.. smile at her and left...

Ceritanya.. Before i left the office ptg tadi... ada manager yang baik berbisik.. pagi tadi dia kena tegur dengan other manager (her boss).. Ceritanya... one of her staff (yang dia aniaya..) dipindah ke department lain.. bersyukur aku untuk itu.. kesian pak cik Za***l.. dia baik.. dan rajin.. semua orang sayang dia sebab dia suka tolong orang... recently dia susah hati sebab Ms RM9k - The Manager don't want to sambung contract.. mcm2 dia buat kat orang tua ni.. sedih aku.. at least now he has bos yang baik..

Dalam hati.. patutlah melebihkan orang meroyan je perangai dia hari ni...

And sedih dan sakit hati aku hari ni... berbalas dengan berita gembira buat pak cik Za***l

2 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

salam,

ada jugak orang seteruk ini :)

kalau ummi, dah lama menangis :)

kuat sungguh payarumput ni ye :)

dulu ummi tertanya-tanya kat mana payarumput ni,

kat melaka kan :)

tolong betulkan kalau salah :)

payarumput21 berkata...

Salam..

Ummi.. tak menangis?.. hmmm..cuma tak cerita je.. puas melalak (dengan "softly" kat bilik air)..

Wakakaka..

Hmmm.. betul tu.. mesti bangga cikgu "ilmu alam" Ummi.. Paya Rumput kat Melaka.. Kalau ke Melaka, Singgahlah..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter