Khamis, 6 November 2008

Part II - Kau Jahat :-( Aku Benci!!!!!

Ceritanya...

Ja** kata: kak.. kak.. akak boleh diam je orang buat akak mcm tu.. sabarnye akak ni... heiiii.. kalau sayalah kak.. memang saya maki dia cukup2
Aku kata: hmmm.. orang mcm tu.. tak payah layan.. malas.. buang energy je...

Peter kata: i would have go back and give it to her face!!!
Aku kata: pointless.. let her.. eventually she'll get tired...

AA kata: poor you.. i'm sorry :-( go and tell Dave.. I'm sure he'll do something bout this...
Aku kata: not that i don't want to... it's just that.. he has already so much to think.. and i do not wish to add some more.. just forget about it..

Rod**g**z kata: Btcih... !!!!
Aku kata: ...... (tak terkata apa)

Allan kata: i know that you said that you only want to vent your frustration here.. honestly, do you want me to do something bout this? I'll do it immediately now..
Aku kata: no.. i'm just so... upset.. i need someone to listen.. thank you for listening...

Kereta Oren kata: you biar je??? you tak balas balik??? geramnya i dengan perempuan tu..
Aku kata: dia jahat.. benci.. (mengada2 boleh?.. Ahaks.. )


To be honest with.. eventhough i look so tough at that moment... hakikatnya.. aku tidak.. lepas saja aku tinggalkan Ms RM9k - The Manager... aku terus balik ke bangunan aku.. and airmata aku memang dah bergenang sangat2.. aku tak menoleh kiri kanan.. jalan terus je ke changing room and menangis (dengan "softly"... wakakaka..).

And hari tu aku teruskan kerja aku dengan hati yang sangat luka.. ramai teman2 aku yang datang ke tempat aku.. semuanya melahirkan rasa tak percaya.. yang aku cuma "cool" je bila Ms RM9k - The Manager jerkah aku.. Bila Ms RM9k - The Manager baling kertas depan muka aku.. Bila Ms RM9k - The Manager mengasak aku dengan mulutnya...

And hari ni.. ramai yang berkata, macam tak percaya bila aku cuma pusing dan senyum and terus blah..

The truth is..

i. Aku betul2 rasa macam nak angkat tangan aku dan menghayun sekuat hati ke muka Ms RM9k - The Manager, but... aku tak nak sakitkan tangan aku dengan menyentuh dia..

ii. Aku betul2 nak balas balik cakap Ms RM9k - The Manager, but... like i've said.. pointless.. waste of energy.. it will not go anywhere...

iii. Aku betul2 nak get back to her.. but.. will it not make me the same as she is? I don't want to be like her.. EVER!

iv. I always tell myself.. a lot of time... "whatever comes from your mouth... reflects your mentality"... Well.. need i say more?

v. Pepatah orang tua berkata, "anjing menyalak bukit... bukit tak runtuh.. anjing yang sakit tekak"... ni bukan aku yang kata tau... pepatah yang kata... wakakaka..

vi. Mak bapak aku tak pernah lagi ajar aku untuk kurang ajar...

Hari ni.. Ms RM9k - The Manager jadi kera sumbang.. masuk pantry.. semua orang keluar.. bercakap dengan orang.. semua orang paling muka.. Hari ni.. Ms RM9k - The Manager kena panggil dengan Tucker.. Hari ni.. aku sendiri pun tak tau.. gembirakah aku? aku pun tak tau.. Cuma.. yang aku yakin sangat2... lepas ni.. Ms RM9k - The Manager.. will definately benci aku for life...

But then again... Yeah.. rite.... like i care.... :-p

4 ulasan:

saya berkata...

ya Allah..kagum juga dgn u yg penyabar tahap gunug himalaya nih. kalo saya la..memang dah bercekau kat office tu. kalah menang lain cerita. wahhh... borak lebih. kalo saya pon say akana buat mcm u juga.. diam tu tak bermakna bodoh. satu hari kebenaran akan terbuka walaupon lambat. orangyang naik sbb menganiaya / menzalimi oranglain takkan berkat hidopnya. takat2 9k tu..laki kita pon boleh bagi ye dak? piirraahhhh.. to to hell la pompuan tu..manager konon..manager bimbo ada la. eh..over lak saya nih. ahhahaha.. peace!!!

Ummibatrisya berkata...

salam,

orang yang menang dalam pergaduhan adalah orang yang mendiamkan diri :)

setiap perbuatan itu ada balasannya :)

ingat setiap perbuatan akan di bayar secara cash sekarang :)

bukan menang atau kalah yang hendak dipertaruhkan dalam setiap pergaduhan, hanya keadilan yang di inginkan

lihat, Allah itu Maha Adilkan :)

wati berkata...

Sabar je.....

payarumput21 berkata...

Salam Semua...

Saya: tak de apa yang nak di kagumkan.. i percaya.. if you di tempat i pun.. you pun akan kata.. malas nak layan.. melalak la kau sorang2! aku nak blah ni..


Ummi: Lebih baik diam.. kalau tak nanti makin menjadi2 la pulak jerit pekik makcik tu.. tak kuasa..

Kekadang tu terfikir.. tak ke dia rasa malu terpekik2..
Kita yang dengar ni pun tau rasa malu..

Wati: alhamdulillah setakat ni.. sabar tu masih lagi setia bersama..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter