Jumaat, 5 Disember 2008

Ingat lagi kan?.. kan?.. kan?.. :-)

One of the forwarded email received... Something to share with all my fren out there.... Masih ingatkah lagi.... :-)


KALAU KORANG LAHIR SEKITAR TAHUN 70an - 80an.. MESTI KORANG INGAT NI...


Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse Club...

Not to forget... Ninja Turtles.. Mask.. Smurfs dan Voltron... and lagi satu.. Gaban...

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah? hmmmm.... mesti pegang cawanwarna-warni kan... mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah... ingat tak????

Misi kat sekolah masuk kelas dgn list dentist appointment... Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah... ada gigi yang berlubang.., kene laa tampal...

Ni sure korang ingat... program minum susu di sekolah.. nak galakkan budak2 time tuh minum susu... sekotak 30 sen jek beb... Semangkuk mi sup ke... mihun sup ke... 50 sen jek kat kantin.

Cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul tapak tangan... kan..?

Time sekolah menengah, korang sure beli kasut sekolah Bata.. BM Turbo.. atau Pallas Jazz... ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu... ada yang suka stoking tebal laaa... tak masuk setokin yang ada bola kat belakang bergantung.. hehehe

Internet?... email?... Menda alah ape tu?

CD?.. ape tu?.... Kaset tape penah laa dgr..... Tiket wayang pun 5 inggit je...

Kite pegi kedai runcit... mesti nak beli Chickerdis.. Mamee.. Kum Kum.. UFO.. O-Ya.. Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm kotak dia.. 'telur' keras warna warni.. 'rokok' chewing gum.. KIKI Bubble Gum... tak dilupakan, 'Ti Kam'...

Bile dah abih exam.. main Monopoly la.. Donkey la.. Happy Family laa... dlm class.

Tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar sekolah tuh...

Lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah.. jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal.

Lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa.. rounders laa...

Permainan kegemaran.. main guli.. batu seremban.. "ceper" penutup botol.. batang aiskrim.. 'Pepsi Cola one-two-three'... 'Police & Sentry'.. main kejar2 duduk... konda kondi...

Kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim.. ada byk2 color tu.. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2!

Lipat kertas kecik2.. pas tu buat lastik.. hmmm.. ni pun kita main dulu ni... baling2 kapur laa...

Hmmm... budak2 skarang.. bagi diaorg.. diaorg mane penah dgr lagu 'We Are the World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diaorg tau, yg Westlife nyanyi...bkn Billy Joel nyanyi...

Bagi diaorg... ada satu je Jerman kat dunia ni... dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diaorg lahir. CD pun wujud time diorg lahir. Michael Jackson pun dah putih dah time tu.

Diaorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu... filem2 baru.

Diaorg tak boleh bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer. Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diaorg tak percaya penah ada TV hitam putih... dan diaorg skarang tak reti nak switch on TV kalau takde remote control... dan... diorg tak paham macam mane kite boleh survive dekat universiti tanpa handphone...

Hmmm... jom kite check.. kite ni dah tua ke??? ;p

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni.. dan korg sure tersenyum :-)

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite semua dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok budak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok budak2 sekolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa... seronok bile bersembang pasal cerite2 lame... cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2... nakal2 dulu...

7. last skali... bile dah bace testimonial ni... korang akan terpikir utk forwardkan dkt member2 lame korg. Sure diorg suke punye laa...heheh...

Bila kenangkan saat2 ni semua .. mungkin ada diantara kita mengalirkan air mata.. yelah... mana taknya... bebudak zaman sekarang... walhal anak sendiri pun takkan lalui zaman yg sebegitu lagi.. sayangnya masa... begitu pantas berlalu...

Dimanakah kita???

:-( :-( :-(

Tiada ulasan:

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter