Khamis, 11 Disember 2008

Sumbangan dari YB.. :-)

Pepagi semalam.. aku dapat call.. Sapa call? Cikgu Fauziah dari Sekolah Kebangsaan Paya Rumput.. Hmmm.. kenapa cikgu call? Ceritanya..

"Pukul 09:30am esok boleh tak bawak Aiman ke
Sekolah Keb Tg Minyak? Ada Majlis Penyampaian Sumbangan Pelajar
Cemerlang dari YB.. Saya jumpa puan dengan Aiman sekali di sana dan..
pakai pakaian lengkap sekolah yea.."

Apalah yang di bisik YB agaknye..

Dalam hati.. "lah... kat mana pulak sekolah Tg Minyak ni... eh.. eh.. esok ke?" dan hati aku jadi tak tentu arah.. ESOK????!!!!... kena amek cuti lagi la ni??? dah la minggu sudah aku tak sihat mc sampai 2 hari.. minggu sebelum tu.. 3 hari.. and minggu yang sebelum tu lagi.. 2 hari.. kesemuanya sebab aku tak betul2 sihat dah start datang kerja.. sebabnya?? aku rasa bersalah duduk rumah walaupun tak sihat.. rasa susah hati bila orang call.. call.. and call lagi tanya cam mana nak buat itu ini.. and now.. kena mengadap nak mintak cuti pulak...
Apa2 pun.. pepagi seawal 09:00am kami dari rumah.. and sampai sebelum jam 09:30am.. and.. barulah aku faham.. rupa2nya YB Adun Paya Rumput - Datuk Tahir B Haji Hassan nak meraikan anak2 yang mendapat keputusan cemerlang 5A dan 7A (bagi pelajar sekolah jenis kebangsaan - pandai bebudak ni.. kagum aku) bagi kawasan Paya Rumput... juga sedikit sumbangan untuk menggembirakan hati anak2... Aku difahamkan ada lebih kurang 116 anak2 dari pelbagai sekolah yang menerima sumbangan YB pagi tadi..


Moka2 yang tersangat la Gumbira... Lihat sinar mata.. ada RM.. RM.. RM..


Terima kasihlah YB Datuk Tahir B Haji Hassan.. walaupun kami semua tau itu peruntukkan.. tapi.. bebudak memang sangat2 suka.. diharapkan pengalaman merasa bila diri "dihargai" oleh orang sekeliling akan menambah serta membakar semangat anak2 kita ni semua untuk terus berusaha ke arah kejayaan di masa2 hadapan.. Insya Allah..


Mananye Aiman??.. lantak la.. janji ada gambar kenangan.. :-)


Dalam hati.. hmmm.. kenapalah time aku dulu2 tak de menda2 gini.. kalau ada.. mau kembong poket aku... asik diraikan je.. hehehe.. (statement perasan.. boleh??)

10 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

tahniah aiman!

dapat duit nak beli apa?

time ummi dulu ada :)

RM50 untuk 5A. kembung poket ummi masa tu :)

jane berkata...

salam is,

suka aiman ek. memang bagus yb wat gitu. smangat beb....bekoba koba...

payarumput21 berkata...

Salam

Ummi - Hari ni.. Kakak ngan adik Aiman pancing A&W.. Sebab hati sangat gumbira.. abang pun belanja makan la...

Wah.. RM50 zaman dulu2 besar tu.. tambah kita yang kecik time tu.. bertambah2 la besarnya nilai RMnyer.. hehehe..

Ni nak claim RM500 dari eTIQA pulak.. Kan yang menyimpan dengan eTIQA kalau dapat 5A depa bagi RM500.. Aiman kata, "RM500 tu abang bagi kat ibu.. ibu amek la.." Ibu pun sengihhhhh...


Cikgu - Mau tak suka.. semalam turun2 kereta.. dia terpijak RM100.. duit sapa la tinggai kat parking lot.. Hari ni.. YB tambah lagi..

Memang bebudak ni nampak sangat2 gembira bila diraikan begitu.. semangat!!!

izman berkata...

teringat masa sekolah2 dulu betapa happynya dapat hadiah dari yb atau guru besar.

salam ziarah

payarumput21 berkata...

Salam Izman..

Makaseh sebab sudi singgah.. and salam kenalan jugak..

Hehehe.. nampak sesangat la kita ni dah tua.. semua orang dapat RM dari YB.. time kita je yang tak rasa.. :-(

Kita dulu.. ada tak de pun.. orang cuma kata "tahniah"..

jane berkata...

salam is....

wei...kita tebaca komen awak kat blog Ummi...pasal throw small water...kah2...x tahan gelak terus masuk sini.

malu dia ekk...sian!

payarumput21 berkata...

Salam Jane..

Ngeeeeee... Tak dapat digambarkan dengan kata2!!!!

Wakakakaka... We were all 16 at that time.. :-)

saya berkata...

wahhh..bestnya dapat hadiahhh... kira sebahagian dari motivasi tu utk aiman.

mother of two berkata...

sonok tu dpt rm.... hehehhe :)

payarumput21 berkata...

Salam..

Saya: Motivasi untuk ibu terus "berleter"...
Belajar!! Belajar!! Belajar!! Hehehehe...


Shiela: Tak sudah2 bercakap pasal RM yang diterima.. walaupun pada kita tak seberapa.. pada budak2.. mcm besar sangat nilainya.. :-)

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter