Selasa, 2 Disember 2008

TAG Lagiiiii...

Ada hutang yang perlu diselesaikan… TAG dari Puan Ummi Batriysha

Kengkawan time sekolah??? Hmmmm… Dari kecik aku tak pernah tinggal setempat.. asyik pindah.. pindah.. pindah.. dan pindah lagi.. Seingat aku dah banyak sekolah aku masuk… kawan dah satu Malaysia.. ntah2.. ada antara yang dalam blog ni pun adalah antara mereka.. (ini.. aku yakin.. memang mustahil.. ekekekekeke.. ;-p)

.....BUT SEBELUM TU.. BACA DISCLAIMER NI YEA.....


APA YANG DITULIS SEMUANYA CERITA2 LAMPAU..
CERITA YANG DAH TINGGAL SEJARAH.. CERITA YANG KALAU ZAMAN SEKARANG ORANG AKAN LABEL PAYARUMPUT21 SEBAGAI TERRORISTS.. HEHEHE.. (melebih2 la pulak..)

THE TRUTH IS - WE WERE NOT PROBLEMATICS.. WE ARE JUST BEING CREATIVE.. PEOPLE MISUNDERSTOOD US..


Sekolah Menengah Kebangsaan Port Dickson 1984 – 1987 adalah sekolah pertama yang aku stay lebih dari 2 tahun.. And.. mereka2 yang masih menjadi teman akrab aku hingga ke hari ini.. jeng.. jeng.. jeng..


There are 10 of us – The famous Enam Jahanam & Myself, Amy, Shikin &
Linda. Yang still in contact till today cuma Amy, Medan, Omar Dani & Azmy…
Yang lain2 mcm Ayi, Meor, Shikin & Hisham kadang2 kami bertukar2 berita
jugak antara teman2… Cuma yang hilang tenggelam tah ke mana tak tau
kabar berita.. Linda…

1. What is the relationship of you and him ?
semua kawan yang sangat rapat....

2. Your 5 impressions towards him/her.
a) Enam jahanam time sekolah dulu… memang la jahanam.. semua buat hidup cikgu salleh tak tenteram.. but.. sejahanam2 mereka.. hati tersangat2 la baiknyer.. tak pernah sekali pun kalau mintak tolong… tak ditolong
b) Amy – Selalu problem sebab ramai sangat yang minat.. Selalu problem sbb tak tau nak pilih yang mana satu. Shikin – Sangat ganas dan brutal.. but that does not stop boys to like her.. nekad walaupun cikgu salleh tu abang sepupu dia.. & Linda – minah ni selalu nampak ayu jer.. and sopan santun.. ramai yang nak dekat.. but orang lawa.. memilih..
c) Semua sangat sayangkan aku.. :-) dan begitu memahami antara satu sama lain… kau cerita la apa saja.. mesti masuk kepala punya
d) Semua samseng sekolah dulu2.. tapi yang herannyer.. ramai la pulak minat.. nak buat kakak angkat, abang angkat, adik angkat.. heiiii.. getik
e) Semua duduk kelas pandai (hmmmm… kena fikir balik ni..) but.. sebabkan time “remaja” semua darah muda.. tak de sorang pun yang serious belajar.. kalau ada pun cuma Aku ngan Azmy jer.. yang lain tenggelam dalam keglamouran hidup zaman tu..

3. The most memorable things he had done for you
Medan “tinggalkan” makwe dia kerana aku… hmmmm.. jangan salah sangka.. makwe dia time tu menyeksa perasaan aku kerana cemburu buta.. mcm la aku nak sangat si Medan tu.. tak faham betul.. Marah sangat2 Medan bila dia tau cerita apa yang awek nyer dah buat kat aku… walaupun bukan aku bercerita…

4. The most memorable things he have said to you?
"Kita keluar sama2.. balik pun mesti sama2.. tak kira apa.. " (hehehe.. ini ayat budak2 nakal yang memonteng kelas – bukan ponteng sekolah yea Cikgu Jane… ;-p)
FYI – seingat aku.. boleh dikira dengan jari kami buat kerja gila tu.. but lepas tu kami insaf.. bila ada satu hari tu Enam Jahanam ponteng sekolah dan tertangkap.. (think of it again.. may be Cikgu Salleh sengaja tangkap mereka2 ni time tu sebab adik sepupu dia – Shikin tak de.. hmmmm…) Kena gantung sekolah 1 minggu.. habis mak bapak datang.. TORTUREEEEE tengok kengkawan bersedih…

NOTA: PERINGATAN buat SARA, AIMAN & DANIAL - ini cerita ibu semata2... bukan untuk ulang tayang oleh anak2 ibu ok??????

5. If he become your lover, you will...
Medan? Tidak sekali2.. Tak de chemistry kot..
Ayi? Pun tak jugak.. rasa mcm kawan je..
Meor? Budak manja yang asik merajuk ni? Heeee.. lagi la aku tak nak.
Hisham? Mat handsome yang tak sudah2 cari bebudak junior untuk buat makwe 1, makwe 2, makwe3 and on and on and on.. Lagi la aku tak berkenan..
OmarDani? Budak pandai yang tak habis2 merasa diri dia pandai.. Tak Sukaaaa!!!!
Azmy? Cuma jadi boyfriend lepas sekolah.. bukan time sekolah dulu.. itu pun.. terputus di tengah jalan..
Amy, Shikin & Linda - pompuan... tak seleraaaaa... tak la ke situ keinginan aku...

Apa2 pun mereka2 ni semua still kawan baik aku :-) hingga ke hari ni..

6. If he become your enemy, you will...
Aku akan jadi sangat2 sedih.. Teramat sedih… :-( Kesedihan yang melampau

7. If he become your lover, he has to improve on...on his,
All of them kena belajar betul2 time sekolah dulu!!!!! bukan asik nak meniru kertas periksa aku jerrrr...

8. If he become your enemy,
Sila rujuk jawapan no. 6

9. The most desirable thing to do on him is?
Now? Teringin sangat2 nak melepak2 mcm time sekolah dolu2… Bercerita kebodohan zaman sekolah.. zaman jahiliah.. But semua dah berkeluarga.. tak pun dah ada makwe.. semua ada commitment.. tak taula kalau2 isteri2 atau suami2 atau makwe mereka akan faham persahabatan kami yang weird ni..
Medan – Kawin dengan member baik aku time kat asrama dulu and she’s very understanding (but then hati orang.. kita tak tau.. rumahtangga orang.. kita tak tau..)
Ayi – Ntah.. kawin dengan orang yang aku tak kenal..
Meor - Pun kawin dengan orang yang aku tak kenal..
Hisham - Budak ni kawin and kawin and kawin lagi.. ntah la.. bini dia yang mana satu pun aku confused..
OmarDani – Punya la jauh kawan ni merantau.. kawin dengan orang kampong dia jugak.. ini pun aku tak kenal sapa bini dia.. kalau datang jumpa kami.. bawak badan dia je..
Azmy – belum kawin lagi.. but dengar ceritanya dah ada makwe.. Tak kuasa nak menanya.. kang dikata kita pulak yang busy body.. asal bahagia sudah la..
Amy – Kawin dengan abang senior time sekolah dulu.. punya la banyak2 orang.. orang tu yang dia pilih.. kami semua gelak gila bila tau..
Shikin – Minah ni brutal gila time sekolah dulu.. Hehehe.. the first yang sibuk nak kawin..
Linda - Ntah.. tenggelam

10. The overall impression of him is...
Semua sanggup berkorban jiwa raga and harta benda (??? – kena Tanya balik ni..) untuk kengkawan.. Kami sangat2 rapat.. Senakal2 kami dulu.. kami hormat orang tua.. kami masih jaga tatasusila bila ditempat awam dan sebaliknya.. tak macam bebudak sekarang.. kalau melepak.. heiii.. gerammmm.. tak de segan silu langsung... macam kita ni tak wujud langsung!!!

11. How do you think the people around you will feel about you?
Budak2 perempuan (tak kira la time sekolah dulu junior ke senior ke atau yang sama baya) semua tak suka kami. Sebabnya? Ramai antara mereka yang “minat” sesangat kat Enam Jahanam ni.. and yang paling dekat dengan mereka atau sebahagian dari mereka.. adalah kami..
Budak2 lelaki.. no hal.. even anak pengetua sekolah pun dulu sesama buat jahat.. nak submit borang jadi ahli.. but kami reject sbb tak nak Cikgu Salleh jadi lebih anti dengan kami..

12. The character of you for yourself is?
Yang paling nyata.. Tanya semua mereka2.. jawapannya tetap sama.. “dia ni? Hmmm ikut suka dia je.. nak menangis tak kira tempat.. dia nangis je!!!” hehehe.. aku sensitive.. sangat sensitive..

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
aku suka simpan segala2nyer dalam hati… sebab tu aku “suka” nangis..

14. The most ideal person that you wanna be is?
Menjadi sebaik mungkin.. (hehehe.. level of “baik” tu saja yang perlu diperincikan..)

15. For the people who likes you, say something about them.
Suka time sekolah lain.. suka menggila.. Suka time sekarang.. it is more to responsibility… banyak yang nak kena pikir woiiii… ;-p ;-p ;-p

16. Ten people to tag:


Tak de keje lain… asik TAG orang je yerk.. bila nak sudah ni.. and pusing2.. balik kat diri sendiri.. still.. mereka2 yang bertuah..

1. NoorSusilawati – aka Mother of Two
2. Dura – aka .:dudu:.
3. Alycia - aka si polan dan si polin yang macam2 (hehehe.. jangan mare..)

Tiga cukup la yer.. Itu pun dah rasa tak sampai hati.. nanti tak de kawan langsung sebab semua lari asik kena TAG… ;-p

7 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

you are exactly like me, suka simpan semuanya dalam hati dan selepas itu nangis...

very bad kan!

ummi tak nak nangis-nangis,

enjoy life!

saya berkata...

cerita dulu2 tu memang takkan kita lupakan sampai bila2 ye ms.paya... menjadi kenangan betol...

.:dura:. berkata...

1987? wah sy br lahir.. ;P
ok nnt sy langsaikan tag ini ok...
for ur information, dia was my 1st tag..ahaha.. *bangga nyer*

hady berkata...

baca post ni
teringat zaman zaman sekolah dulu
hehehe, sama la kita
kakak angkat, abang angkat, adik angkat
hahaha, parents angkat pun ada!

payarumput21 berkata...

Salam..

Ummi.. suka simpan dalam hati sbb tak susahkan orang lain.. tapi.. tu lah.. bila dah nangis.. menyusahkan jugakkkk... hehehe..


Saya.. Hmmmm.. kenangan terindah ;-p Walaupun time tu.. tak rasa indahnye..
Now.. kekadang tu boleh keluar airmata.. mengingat suka duka bersama.. tu tak masuk keluar air mata sbb ketawa bagai nak gila mengenangkan kebodohan zaman jahilliah... MALUUUUUU!!!!


Dura... Hehehe.. awak still pakai dipers lagi zaman2 tu... ;-p cuma tau nangis je.. Wakakaka..
Tak pe.. kita tunggu cerita dia pulak yea.. :-)


Hady... Alahai.. Aiman yang belum lagi masuk sekolah tu pun.. kengkawan kakaknyer dah siap "tempah" nak buat adik angkat tahun depan..
Kata Sarah.."Uuweek!!! Geli kakak.. gedik je bebudak tu nak buat Aiman jadi adik angkat"...

BTW.. Welcome back to tanah (?? - pasir lagi sesuai kot ;-p ) dubai..

wati berkata...

seram aku pasal tag nie,,,,masih utang tag dgn awak...jgn lupa hari ahad ni,kalu nampak toyota hilux hitam 2 singgahlah kat umah..dah email no phone pun.

payarumput21 berkata...

Salam Wati..

Hmmmm... kita dah terima and Insya Allah.. jangan terkejut la pulak kalau kita menyinggah..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter