Jumaat, 16 Januari 2009

Meniti Suratan???

Ismah...dengar ni...

merdu didengar indah dipandang
awaslah umpan di air tenang
kasih dan budi
bukan mainan
tergadai hati jiwa tebusan....

dalam maknanya tu.... perasaan tu hanya kita yg faham... kan...


- kereta oren -


soalnya.. tergadaikah hati..?? tertebus kah jiwa..?? sesungguhnya perasaan tu hanya kita saja yang faham..

kalaulah segalanya semudah pengucapan..


10 ulasan:

saya berkata...

mengucapkan itu senang..nak melaksanakan itu yang sangat payah...

payarumput21 berkata...

Salam CikSaya..

Memang tu la yg jadi persoalannya.. "lebih senang mengucapkan.."

:)

CaBaiKeRinG berkata...

salam ziarah

nice blog

mai tengok

www.cabai-kering.blogspot.com

bila senang...

.:dura:. berkata...

"hanya kita jer yang paham"
betul kak, dura paham situasi kak.... :)
*eh, mcm betul paham je..tp betul,dura paham skit2*

DrSam berkata...

susah untuk memahami hati orang lain. kekadang hati sendiri pun tidak menentu.

hady berkata...

hmmmm...

lama x update?

kena culik dek keta oren ke?

payarumput21 berkata...

Salam CaBaiKeRing...

Terima kasih la singgah blog kita yang tah apa2 ni.. Insya Allah.. nanti kita singgah ke sana..

Ada masaalah dengan internet connection.. geram kat streamyx and TM Net..

And.. salam kenal jugak :)

payarumput21 berkata...

Salam Dura..

Seronok tau ada org faham.. ;p

Ehem.. tak faham pun.. buat2 faham la..

Nanti kalau akak dah senang.. akak singgah blog Dura yea.. internet problem la.. :(

payarumput21 berkata...

Salam DrSam..

memang betul tu.. kengkadang.. hati sendiri pun tak tau.. apa hendaknya..

payarumput21 berkata...

Salam Hady..

Kita tunggu orang report missing person je.. keh.. keh.. keh..

Internet connection problem.. segala kesulitan amatlah dikesali..

:(

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter