Ahad, 11 Januari 2009

Moral of the story...Apa eh..??!!

Arrrggggghhhhhhhhhhhh!!!!!! GERAMMMMMM!!!!

Ceritanya.. Class untuk semester ni dah pun bermula.. and hari ni aku ke Shah Alam.. sorang2.. and tah apa kena yang tak betul kat kepala ni.. boleh ke terlepas la pulak simpang nak ke UiTM tu.. hampeh betul.. nak kata baru belajar drive ke Shah Alam.. dah masuk 9 semester belajar = 4.5 tahun.. haiihhhh.. loqlaq sungguh..

Balik dah penat.. dah tak larat nak buat apa.. ajak bebudak makan kat Alor Gajah.. lepas makan semua naik kereta and.. zoooommmm.. balikkkk..

Belum pun berapa meter drive.. ada la pulak orang naik motor.. hon.. hon.. hon.. Dalam hati.. apa saja la pulak ni??? and then terperasan vest yang di pakai "POLIS".. Lagilah.. dalam hati.. "aikkk??? kenapa la pulak ni..??!!".. "Ada sesiapa yg tak buckle up?" aku tanya bebudak ni.. and response nye.. "man pakai.." kata aiman.. "adik dah.." kata danial.. and aku jeling sarah.. pun pakai jugak.. Sebaik je kereta aku berhenti ke tepi..

Pegawai Polis: "mintak lesen dengan ic.."
Aku kata: "kenapa encik??"..
Pegawai Polis: "nak pegi mana ni??" *sambil ambil lesen & ic aku*
Aku kata: "Balik.. Kenapa encik??
Pegawai Polis: "kenapa tak berhenti tadi?"
Aku kata: "Berhenti?? kat mana??"
Pegawai Polis: "traffic light"
Aku kata: "Hah?? traffic light? yang baru saya lepas tadi?? yang kat belakang tu ke?" **mintak kepastian**
Pegawai Polis: "Kenapa tak berhenti??"
Aku kata: "kenapa?? lampu hijau.. bukan merah.."
Pegawai Polis: "patut berhenti tadi.."
Aku kata: "lampu tu hijau.. masa saya lalu.. belum kuning.. apatah lagi merah.. hijau pun.. bukan hijau berkelip.. hijau.. kenapa nak berhenti??"
Pegawai Polis: **kebelakang.. bercakap dengan rakan setugas..** "boleh turun sebentar.."
Aku kata: **aku pun turun..** "ada apa masaalah ni encik??"
Pegawai Polis: "kali ni kami lepaskan.. lain kali berhenti.."
Aku kata: **terdiam.. blurr** "maaf.. tapi.. lampu tu hijau tadi.. bukan kuning.. bukan merah.. tak pe lah.. saya ingat pesan encik.. Insya Allah.. terima kasih.. Assallammualaikum.." **and aku pun naik kereta, start engine and drive terus**

"Kenapa eh..??" kata Aiman. "Lampu tu hijau.. hijau pun bukan hijau berkelip.. ntah2.. polis tu tersilap tak.. mungkin dia kejar kereta citra lain.. bukan keta kita la bu..." kata Aiman lagi..

Moral of the story... Aku pun tak tau.. apa moral nyer.. Lampu Hijau.. aku jalan.. but masih lagi ditahan polis.. hmmmm.. (**have to think very hard**)

11 ulasan:

DrSam berkata...

betul cakap aiman tu. speed trap pun selalu camtu. apa-apa pun semuanya selamat.

berhati-hati dijalan raya.

payarumput21 berkata...

Salam DrSam..

A lot is happening lately.. and Happy Birthday.. Belated to you..

And yes.. agreed.. "BERHATI2 DI JALAN RAYA.."

:)

MAMA 2 FIRNASYA berkata...

Salam!

Knp tak singgah?..kita sms aritu ajak dtg rumah on Saturday!..

Take care!

Ummibatrisya berkata...

nak mengorat kot :)

.:dura:. berkata...

alamak... post ni sebagai remind bt dura la.. dura slalu slamba je redah lampu hijau yg berkelip2, kuning and kadang2 merah... uhuhu...
kene bw perlahan lagi ni...
thanks kongsi pengalaman...

Nor Ismah berkata...

Salam Jas..

Very sorry.. I have something that limit my pergerakkan the other day.. Class pun penuh..

Thanks for the invite. Maaf.. it was very rude of me not to respond. Dalam kelam kabut.. banyak benda terlupa.. again.. maaf..

jane berkata...

salam is,

semalam masuk x leh komen. tenet giler....

eh, awak sambung apa kat itm tuh ? bestnyer....saya suka nak belajar balik. bila abis beb ?

payarumput21 berkata...

Salam Jane..

Mass Communication.. Sepatutnya semester ni last.. but last semester.. banyak sgt dugaan.. last minute amek cuti satu semester.. and now.. mengulang semester lepas la..

Seronok belajar.. keep your mind going.. :)

mother of two berkata...

agaknya dia nak berkenalan ngan akak kot..hehehhe ader dia kasik phone no tak???

payarumput21 berkata...

Salam Shiela..

Hahahahaha... 999... ;p

Grow2g3th3r berkata...

ambik mass communication ek.. eeee best.. my fav course... dulu dla ambik mc222...

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter