Khamis, 15 Januari 2009

Ms RM9k The Manager - My conclusion...

Cuma tinggal satu hari je.. segala2nya untuk minggu ni akan habis.. tak larat dah nak mengulang ke office tiap2 pagi.. hehehe.. bercakap.. mcm la minggu depan tak payah pergi kerja.. tak pe.. at least.. untuk minggu ni.. cuma tinggal esok je.. then hari sabtu.. nak rilek.. but.. Sunday... one whole day ada class kat Shah Alam.. start 08:30am - 06:15pm... PENATTTTTTT...

Minggu ni je.. boleh kata.. most of the time.. aku tertidur mengadap laptop aku.. bila terjaga semula.. dah lewat malam.. :(
Penat gila.. Gila pun tak penat mcm ni.. tapi aku.. memang PENAT GILA...

Hari Isnin.. Director2 dari UK.. US.. semuanya datang ke office.. ada Sponsors Meeting.. penatnya.. mcm nak keluar airmata melayan kerenah orang.. and yang paling klasik.. pukul 06:00pm bila director nak balik hotel.. tau apa kereta yang our Ms RM9k Manager arrange utk dia??? Proton Saga warna merah.. MAKKKKKK!!!!! mcm nak keluar air mata aku.. nak suruh director naik kereta tu???!!! dah la kereta lama.. yang nak naik ni pulak.. cuma tuhan saja yang tau betapa cerewetnya dia... WAAAAAAAAA... menangis dalam hati aku dibuatnya..

** please.. no offence.. I have no problem at all with the proton saga merah tu.. but.. to have the Director riding the car.. I am out of my mind.. totally..**

Mana pi Ms RM9k Manager kita??? dah la arrange kereta tu.. dia awal lagi dah lesap.. aku pucat gila.. jam 06:30pm dia ada teleconference kat hotel.. memang tak sempat nak cari kereta lain.. Kebetulan.. time aku suruh dia buat arrangement utk logistic.. the boss was around to be my witness.. and.. just my luck jugak.. when the car masuk porch.. the boss was there to witness too..

"WHAT???!!! THAT IS IT???!!!" was the exact response i got when i told the boss.. "IS SHE OUT OF HER MIND??!!! and aku cuma tak kata apa... "NEVER MIND.. NOT OUR FAULT.. I'LL SPEAK TO HER TOMORROW.. WE CANT DO ANYTHING NOW.. HE NEED TO BE AT THE HOTEL BY 06:30.. LETS GO.. I'LL EXPLAIN TO HIM..." and kami pun dengan muka yang toya.. terpaksa explain kat the director.. (ehem.. well i was there.. standing quietly.. and let my boss do the talking..)

The next morning.. Tuesday.. aku arrived office seawal2 hari.. meeting today.. Malam tak tidor memikir apa la yang di arrange utk esok ni.. kecut hati teringat kereta merah petang tu.. kecut lagi terbayang muka director yang memang tak puas hati..

"I didn't get any feedback on the arrangement made for today.. I can't find her.. The Director did mention yesterday that he wished to be picked at 08:00am from the hotel.. we still have time to make arrangements.." I said to my boss after I've failed to locate our Ms RM9k Manager.. guess what was the response???

"AFTER WHAT SHE DID LAST NIGHT??? I DON'T TRUST HER!!! ARRANGE FOR A NEW TRANSPORT.. I DON'T CARE IF SHE HAS ARRANGE THEM.. I'LL SPEAK TO HER AFTER MEETING..."

Well, I had my instructions..

p/s - this is one of the main reason why she didn't like me.. I will not be happy if no feedback is given to me on any arrangements request made.. and I want to see detail as i need to keep up with time and agenda.. things that she did not understand or may be.. failed to understand.. Me being detail is not suka2.. me being detail is not nak tunjuk lagak.. me being detail bukan nak mengerah orang.. It is basically work requirement that i need to fullfill..

And for once.. If she really look at a clearer picture.. and if for once.. think like a management.. she'll understand.. but.. apa daaa.. dia nak buat arrangement hotel pun tak reti.. nak buat airline booking pun tak reti.. (air asia lagi tu.. paling mudah..) pun masih boleh berlagak kononnya dia MANAGER.. Tu yang buat aku tensionnnn dengan dia.. pulak tu.. sombong.. tiap kali kalau aku mintak arrange logistic.. mesti ada hiccup.. tak kan la kerja yang mudah pun nak aku ajar satu2.. mcm tu.. baik bagi gaji kau kat aku.. aku buat semua tu.. ARGHHHHHHH...

Well.. at this time of speaking (ehem.. typing..) perhaps a lot of you.. out there will think that I sounds a bit bongkak.. but.. My conclusion is simple.. perhaps she hates me.. because.. I made her feel stupid..



and on top of everything..

I MISS SOMEONE VERY MUCH.. DON'T KNOW WHY..
BUT.. I REALLY MISS THE PERSON... SO.. SO.. SO.. VERY MUCH... :(

HOPE.. HE MISSES ME TOO..


11 ulasan:

Grow2g3th3r berkata...

heheheh... macam2kan karenah boss ni...relax2 aje. buat dekkkkk... heheheheh.... Anyway, dla pun tak sabar nak Saturday.. nak rehat sepuas2nya....

amik mass comm (MC ?).. i miss Uitm so much... maklumlah.. Uitm Dihatiku.. kui.. kui.. kui....

payarumput21 berkata...

Salam Dla..

:) Boss kita baik.. but.. bila time2 boss2 yg dari UK.. US dtg.. tu yg tak larat..:( Kekadang tu rasa mcm nak hantuk2 je kepala kat dinding.. tension..

MC222..

wati berkata...

I MISS SOMEONE VERY MUCH.. DON'T KNOW WHY..walaupun takde kene mengene,,,I MISS U TOO..tak sabar nak jumpa isma lagi

Ummibatrisya berkata...

that someone is he :):):)

see, big smile from me :)

again smiling :)

pity ms RM9k, showing her kebodohan untuk keja yang amat simple :)

you dont sound bongkak, dont worry :)

eija28 berkata...

tesci sungguh klu dpt bos mcm tu.....boleh pengsan dibuatnyer!!!!!!!!!!

mother of two berkata...

aduhhh... mmg kurang pandai sungguh msrm9k nie. elok... kasik dia tittle msrm5.99 return cheap tiket kott... hehehehhehe

payarumput21 berkata...

Salam All..

Wati:
Hehehehe.. kita pun.. kita pun.. miss u.. ;p

Balik Melaka ke weekend ni? Jom.. girl night out..



Ummi:
Wah.. besar senyum.. jauh dah nampak.. :) Meriah..

Tah la Ummi.. tak larat nak layan.. kengkadang tu.. rasa ala.. baik arrange sendiri.. tak payah pening2..

But.. Kalau buat kang.. dia dapat gaji mahal2.. bulan2 buat apa? Kalau kita yang kena buat utk dia.. Yea dak??

But then again.. kalau tak buat lak.. memang tak reliable langsung!!! Dah jadi dua tiga kali kerja la pulak..

payarumput21 berkata...

Salam Eija28..

Memang pun.. tu yg buat rasa kengkadang nak hantuk2 kepala kat dinding tu.. GERAMMMM je..

payarumput21 berkata...

Salam Shiela...

Huhuhuhu.. Mahal tu.. RM5.99.. but two ways ok kot.. consider reasonable gak.. Wakakakaka..

Tah la Shiela.. Her case.. "Johari" saja yg mengenal "Maniam"...

x-student SMVT berkata...

Awak.. dla pun MC222 tau.. hehehe i love public relations...emm skrg finale sem ek... Good luck ye...

ab geldofg berkata...

:)

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter