Selasa, 24 Februari 2009

Mself &Operation.. Part 2

Makanan org sakit.... tambah2 sakit tengok makanan ni kan?



"Dah makan ubat?" tanya Dr Zul pagi Selasa, 17-02-09 @ 08:10am sebelum nurse menolak aku ke operating theatre di tingkat 5.. Operation yg sebelum tu schedulenya jam 10:30am.. dicepatkan ke 08:30... "Ingat tak tangan mana yang nak operate ni?" sambung Dr Zul lagi... aku yg memang tengah berdebar2.. dgn perasaan takut dan sebagainya.. bercampur baur hanya mengangguk sambil mengangkat tangan kanan aku..



Tanda yg di buat Dr Zul.. mlm sebelum operation..


Sambil memangkah tapak tangan kanan aku.. "Ok lah tu... saya bukan apa.. takut2 dalam op theatre nanti lupa ke.. pegi belah tangan kiri ke... dah FOC pulak..." disambut gelak dari nurse2 yg dah bersedia utk menolak aku.. Hmmmm.. lawak la pulak... and aku pun disorong ke elevator... dgn hati yg berdebar2...


For all of my friends info out there.. this is just a 20 - 30 mins surgery.. tak lama..


This is not the first time I've been admitted into hospital... juga.. Bukanlah pertama kali aku dijarum.. but.. for numerous reasons.. aku cukup takut dgn jarum.. pengalaman aku ketika berumur 3 tahun dengan jarum.. hingga ke hari ni.. meninggalkan kesan yg sukar utk di padam..


DEMI TUHAN.. AKU TAKUT JARUM.. SATU PERASAAN YG
SUKAR UTK DI GAMBARKAN DENGAN KATA2...

"Ok kak.. kita nak pasang jarum.. nak letak drip yea..." Aku yg memang takut.. jadi bertambah takut.. palingkan muka ke arah lain.. sambil pejamkan mata erat2.. seerat yang aku mampu.. dan dari jauh aku dapat rasa nurse2 tu mengerjakan tangan kiri aku untuk memasang drip..


"Kak.. dah sudah..".. suara nurse memberitahu aku dgn lembut.. perlahan aku bukak mata aku.. terasa tangan kiri aku berdenyut.. berat.. aku beranikan hati menjeling.. drip dah pun on.. but then.. hey.. wait a minute.. I'm no longer in the operating theatre!!!!


Aku pusingkan kepala ke kanan... and... there it is... MY RIGHT HAND WAS NICELY WRAPPED IN BANDAGE..!!!!!



Tangan aku... :(


"Pukul berapa dik?" was my immediate question... "Hampir 11:30am.. akak nak minum?".. "11:30???.. Operation dah habis ke? Akak kat mana ni?" kata aku mcm tak percaya.. mimpikah aku??!! Nurse senyum... "Dah kak.. sekarang ni kat observation room.."


For each and everyone of my dearest fren out there.. terima kasih for the doa and well wishes.. buat Dura.. thanks kerana susah payah sudi datang melawat ketika akak di hospital.. buat Watie.. thanks jugak sbb postkan on the procedure of how the operation is done :) Terima kasih buat semua.. ketika ni.. rindu sgt2 nak menulis (ehem.. menaip..) but.. apakan daya.. keupayaan ku terbatas :(



Kita sambung part 3 nanti yea... Jangan serik...


7 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

semoga cepat sembuh :)

rajin-rajin makan ubat supaya tangan cepat sembuh dan cepat-cepat update blog :)

catz_mafia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
catz_mafia berkata...

Payarumput,
Sorry.. terdelete plak komennya..

Jangan lupa makan ubat tau.. Kita nak awak betul2 sihat k..

Sayang awak.. Muuahh..hehe

wati berkata...

Kita pun rindu sesangat kat awak...isma,,tak minta KETA oren supkan makan ke?jangan maree

jane berkata...

salam is bebeh,

tangan enggak bulih menaip lagi deh? waduh, kangen sudahin ni....!! eheh...betul ke nih ? beb, cpt sihat beb.

hady berkata...

oooooo
patut lama senyap je
xmai ke blog saya
rupanya tengah berehat

takpa takpa
teruskan rehat

DrSam berkata...

Alhamdulillah semua selamat.

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter