Sabtu, 30 Mei 2009

Part 2 - Kisah Aku Dan Dia...Maafkan Aku...

Beberapa hari yang lalu aku terima ini dari K....

asalam.
aku rasa teruk minggu ni..dan utk kali terakhir aku luahkan..ya...aku tak nak pikir..utk apa..tapi ia datang sendiri..aku tak salahkan kau.. tak pernah pun..ya dgn kau ..terasa segala2nya..marah,suka.teruja,rindu.sedih..kau bleh buat aku apa saja..at last aku juga yg menangung tapi maseh tak dapat benci kau..
tapi aku tak pernah minta lebih pada tuu..apa yg aku nak..nak bersama dgn orang yg aku suka..ya aku tahu kau ..serba salah..tapi nak wat camna.. hati aku tak pernah terbuka kat org lain..ini masalah aku..bodohnya aku ..

kau tau ismah..
kamal..anak ke 2 dlm keluarga.. sifat kita sama.. separuh dunia aku pergi ..memang aku ada semangat juang.. aku bleh dapat apa yg aku nak.. cuma ini takdir aku... aku kalah kat kau..itu sebab kau tak di takdirkan utk aku .

aku nak minta 2 perkara je.. aku nak tahu bodoh kah aku mencintai kau.. aku nak tahu.. sebelum aku simpan jauh dlm lubuk hati..

last kita jumpa kat kl .. itulah saat yg meyedihkan aku.. ya.. dia meninggalkan kesan... bila aku kenang benda ini .. seksa hidup aku... kena buang keja.. merapu.. mencari bayang tak pasti.. tapi semangat aku kuat.. aku lupakan perasaan ni... tapi bila aku jumpa kau.. perasaan aku bergelora.. aku kalah...


Dan tanpa aku sedar.. aku dah pun menangis teresak2..

Ceritanya... 18 tahun dulu.. kali terakhir aku jumpa K.. aku katakan pada dia.. "janganlah kau cari aku lagi.. janganlah kau datang jumpa aku.. sekiranya kau tak dapat tengok aku.. sebagaimana kau tengok seorang kawan.. Maafkan aku.. aku tak mampu nak terima kau lebih dari itu.. Kau kawan baik aku.. dan aku tak mampu nak tipu engkau.. mahupun diri aku sendiri.." Dan kami pun berpisah sehinggalah pada minggu lepas..

Terkejut aku bila melihat senarai nama yang baru aku terima.. tak sedar bila mana tangan aku mengangkat telephone dan mendail HSE.. "Jey.. take this name.. he is from X company.. get his mobile no for me"... and Jey's responses was.."Why la kak?".. and aku cuma kata.."Nothing.. just get his mobile no for me" and within 5 minutes.. phone no dah pun berada dalam tangan aku..

Kesukaan hati aku melihat seorang teman sekolah.. seorang senior.. seorang kawan baik.. yang dah lebih 18 tahun aku tak jumpa.. and seperti kata K first time melihat aku selepas 18 tahun lebih.. "Kau tak berubah" buat aku tergelak besar..

"hahahah.. tak berubah???.. bukan dah macam MakCik jual Nasi Lemak???".. Ehem.. Buat makcik2 yang jual nasik lemak kat luar sana tu.. maaf la banyak2 yea.. aku bukan menghina.. satu penghargaan jika disamakan dengan aku.. huhuhu.. (ayat perasan.. hahaha)

Hati aku jadi kacau dengan kata2 K.. tak pernah aku duga.. aku telah berlaku kejam pada perasaan seorang kawan..

MAAFKAN AKU.. SESUNGGUHNYA ITU... BUKAN NIAT DALAM HATI KECIL INI..

Aku tak mampu terima lebih dari apa yang aku rasa.. dan aku juga tak mampu menipu hati seorang teman yang begitu baik terhadap aku..

Buat teman2 diluar sana.. sesungguhnya aku memang tak tau.. bilamana kata2 yang aku keluarkan lebih 18 tahun dulu.. telah mencalar dan meninggalkan parut di dalam hati.. sehingga ke hari ini.. Perkara terakhir yang akan aku lakukan.. adalah melukakan hati seorang teman.. tapi.. apakan daya aku.. aku akan lebih melukakan hatinya jika aku berpura2...

Hmmmm... belum abis lagi tau.. nanti kita sambung lagi grand finale nya pulak eh.. Tunggggguuuuuuuu.....








7 ulasan:

wati berkata...

tak sabar niee....

mother of two berkata...

ala... cepat ler..bila palk nak smbg lagi nie!!!

payarumput21 berkata...

Salam Wati..

hehehehe... tungggguuuuuu... :)

payarumput21 berkata...

Salam Shiela..

nanti eh.. nanti eh..

catz_mafia berkata...

Kak Isma,
Apa ending cite ni? Aduh.. lambatnya continue.. Ni takde stesen TV yang sponsor ke ni? Patutlah lambat siar.. hehehe

payarumput21 berkata...

Salam Ana..

Huhu.. negotiate price tengah jalan.. cerita tak laku.. haha..

nanti eh.. kita sibuk.. kalau ikut hati.. memang macam telenovela.. but tak sempat nak update cerita.. masa tak mengizinkan la..

cara membuat website berkata...

salam kenal

cara membuat website

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter