Rabu, 9 September 2009

Again.. and Again...


"Akakakkkkkkk!!!!! Wah.. cantik betul akak punya invitation... semua orang kat atas puji.." Kata Sha**i sebaik saja nampak aku petang tadi.. Aku yang sememangnya sibuk.. terpinga2..

Kisahnya.. lately aku betul2 tertekan dengan kerja.. tak larat rasa nak teruskan hari demi hari.. betul2 menuntut perhatian.. Kenapa??? Well.. its the time of the year again.. Annual Dinner.. and tadi.. selepas berminggu2 keluar masuk bilik boss.. and selepas beberapa siri argument dengan boss.. and selepas banyak rasa tak puas hati aku dalam kepala.. and selepas aku rasa sungguh2 putus asa.. Akhirnya... my budget proposal is signed... my proposal was accepted... and selepas aku betul2 rasa macam nak baling ngan kasut je muka boss aku.. he then finally said.."Ok, go ahead with your plan.."

And sambung Sha**i lagi, "Geram I kak.. ada ke makcik2 kat atas tu kata bukan akak yang buat.. mesti suruh consultant yang buat.. you tau apa I cakap kat dia orang??" dengan bulat mata dia bertanya aku.. dan aku?? hanya geleng kepala... "Haaaa.. saya kata.. apa pulak?? you ingat kak isma tu bodoh ke? Dah bertahun2 dia jadi secretary.. kalau setakat presentation macam tu.. kacang je pada dia.." sambil mata dia masih lagi bulat.. "diam semua orang kakkk.."

Kata aku.. "Ala.. presentation bodoh2 je.. nak cepat.. buat semalam petang.. biarlah.. malas nak layan.." "Eh.. akak.. cantikkkk.. saya pun tak reti macam mana nak buat.. tapi.. tak pe.. apa2 pun memang cantik.." Kata2 Sha**i buat aku tergelak.. "malas layan kau lah.." and dia hanya ketawa..

And today.. after the invitation went out.. aku terima banyak pujian.. "Presentation cantik.. very good.." was what being said to me..

My feeling now? a bit numb.. too many things to do.. too little time to do it..

4 ulasan:

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

semoga Allah mempermudahkan

DrSam berkata...

one man's meat is another man's poison. Biasa tu. Yang penting kita tahu kerja kita dan yakin dengan kebolehan sendiri. The praise from your other colleagues tu bukti kerja yang bagus.

Bapak berkata...

rilek Kak Isma. Kak Isma telah lakukan yang terbaik dan ia telah dibuktikan menerusi pujian majoriti. jangan ambik sangat langau2 tu, buat pening jer...

catz_mafia berkata...

Kak Isma,
Hi kak.. lama tak datang sini.. rindu plak I.. hehe.. how's life?

Jangan pening2 kak.. leks k..

Anyway.. Salam Lebaran untuk akak n family..

Luv u sis..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter