Khamis, 3 September 2009

Lawak Antarabangsa: 18sx.. Renung2kan Lah..


Just when I was so depressed over lots and lots and lots of things and my surroundings.. I received this email today.. from a fren.. RENUNG2KAN LAH...

Al-kisahnya...

Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhana besar, di atas katil...... sepasang suami isteri yang telah lanjut usia baru masuk tidur. Suaminya telah mula mengantuk tapi isterinya malam itu....

Si isteri bersuara, "Dulu-dulu tu.... abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tido."

Suaminya dengan separuh sedar, menggenggam tangan isterinya, lepas tu mula mengantuk semula.
Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi, "Kemudian tu.... abang selalu cium pipi saya."

Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan menyentuh bibirnya ke pipi si isteri. Lepas tu sambung tido balik.

Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi, "Kemudian tu.... abang selalu gigit-gigit leher saya......."
Dengan perasaan marah dan geram, si suami melontar selimutnya dan bangun dari katil tu.

Si isteri yang terperanjant bertanya, "Abang nak gi mana tu?"

Dengan marah suaminya menjawab, "NAK GI MANA????... NAK GI AMEK GIGI LA NIE.. APA LAGI?.."


p/s - The saying goes to say.. Growing old is manadatory.. Growing up.. its OPTIONAL.. haha..



11 ulasan:

ibuayu berkata...

keh3..(tengah sakit perut gelak ni).boleh copy lawak ni tak letak kat blog ibuayu...

payarumput21 berkata...

Salam ibuayu..

Tak salah.. boleh saja.. bukan idea copyrite saya.. forwarded email dapat siang tadi..

hehehehe..

jane berkata...

heheheeheehehehehee...................................is, x boleh stop gelak lagi nih!!!! hehehe

mother of two berkata...

mudah2an ikatan perkahwinan kita semua higga kita takde gigi...hikssss

payarumput21 berkata...

Salam..


Jane: hahahahah.. tido pun still gelak.. hahahahah.. tak tahan..


Shiela: Ye.. setuju.. Mudah2an..Mudah2an..hingga ke takde gigi..

MAMA 2 FIRNASYA berkata...

salam!!

kehkeh...mmg lawak!!!Isma nnt bg kita no. phone ye..jgn lupa tau!

Hijrah1429 berkata...

Kak Isma...

lawak3...tapi baik gak kan si suami tu..sanggup korban ikut kehendak isteri w.pun ngantuk...hmm, suami kita sanggup ker tu?

payarumput21 berkata...

Salam..

Jas: kita ada no phone awak.. nanti kita message eh..


Salwa: Itulah pasal.. renung2kan lah.. walau penat.. walau mengantuk.. masih lagi bangun cari gigi utk melunaskan "tanggung jawab"..

Bunyi nye kelakar.. but penuh makna.. hahaha...

a kl citizen berkata...

assalammualaikum

la... nak gigit tak yahlah pakai gigi...kemam2 pun boleh

hihihi

hady berkata...

hahaha

mati mati ingatkan 18sx

rupa rupanya label U

hehe.. peace..

payarumput21 berkata...

Salam..

AKC: gigit tak de gigi??? hehehe..


Hady: 18sx utk orang tak de lesen macam awak ja.. ;-p

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter