Isnin, 3 Mei 2010

Animal Planet.. :-)

Sepanjang2 mula shutdown last year.. sampailah hari ni.. En.Amat... teramatlah sibuknye.. Shutdown dah abis.. startup dah start.. pun still sibuk gak.. nak siapkan paperwork yang tak sudah2.. tak kira hari.. weekdays tentu2 la kerja.. weekend pun gitu jugak.. sampaikan rasa.. haihhhhh.. tak de life langsung! **makcik la.. En.Amat ok je..**

Apa2 pun.. saturday kan hari pekerja.. **Ya.. selamat hari pekerja pada yang bekerja!!.. Makcik tahun ni tak boleh sambut.. sebab tak kerja.. huhu..**

Tetiba En.Amat kata.. "kita malas la nak kerja, kita nak duduk umah dgn isteri kita hujung minggu ni" and makcik macam eh.. percaya tak percaya je.. "Sunday?.." tanya makcik pulak.. "Sunday pun.. kita tak kerja.." Yayyyyy... :)) makcik kepalang suka..

Dan dalam pada bersembang dgn En.Amat.. terceritalah pasal gajah.. **tetiba pulak topik kannn.. hahaha**

"Hahhhh!!!! maknanye.. dari awak kecik.. sampai awak besar sekarang nih.. awak tak pernah pi Zoo??? time sekolah pun?? cikgu2 buat rombongan pegi Zoo awak tak pernah pegi??"
kata aku dengan tersangatlah terperanjatnya bila En.Amat kata tak pernah umur hidup dia pi Zoo..

And sunday tu..


Excited nak nengok gajah... Wakakakaka...


semangat.. hari pecah lemak.. berpoluh2...


asik gambar org lain je.. makcik pun nak posing.. :))


hari yang panas..


Sun Bear / Beruang Matahari yang comel.. pantang orang aim camera.. posing jeee..


Hahaha.. Tapir yang malas nak layan kami.. Tido lagi best.. So, nengok belakang je la..


Skodeng apa tah.. :D


Adehhhh... Sunday pun kena keje..


Aiman yang kepenatan berjalan.. basah baju dengan peluh..


Last sekali... En.Amat yang keseronokkan dapat pegi Zoo... haha..



p/s - hari yang sungguh meletihkan berjalan walaupun ada train kat zoo tu.. so.. pada sapa2 yang tak pernah umur hidup pi zoo.. and teringin nak pi zoo.. makcik anytime boleh bawak.. LOL..





4 ulasan:

a kl citizen berkata...

sukanya en amat dapat gi zoo ya...
lepas ni gi night safari pulak.


zoo kat taiping pun antara zoo yang best untuk dilawati

Tanpa Nama berkata...

salam kenal.. dah lm x g zoo jugak ni.. last yr bw anak g nite safari kat taiping, ok jgk.

payarumput21 berkata...

Salam..

AKC => Macam tak caya je ek ada orang tak pernah umo idup pi zoo..

Dulu saya dok di Seri Manjung.. tak pulak pernah lepas ke Zoo Taiping lagi.. Perhaps one of these days.. and Zoo Melaka.. rasanye.. lebih best dari Zoo Negara.. :))

payarumput21 berkata...

Salam TanpaNama.. :))

Makaseh singgah.. Night Safari?? Kat Melaka ni pun ada.. but.. Night Safari tak boleh amek gambar.. Flash menggangu.. :((

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter