Selasa, 20 Julai 2010

Emosi.. :(



Kebelakangan nie.. selalu je emosi tak tentu pasal.. sampaikan.. bukan kata orang.. aku sendiri pun naik rimas dengan diri aku..

Teringat masa aku mengandungkan Sara dulu.. Aku tak de lah muntah2.. yang muntah En.Ayah.. Pening kepala pun.. tak lah teruk sangat.. mcm2 tu je.. Cuma yang aku ingat sangat2 lah.. Aku cukup alah dengan bau.. tak kira lah bau tu wangi ke.. atau busuk.. Jangan lah bau yang kuat menyengat.. pitam aku! Percaya dengan tidak.. aku pernah pitam dalam bas bila entah awek mana agaknya pagi tu spray minyak wangi.. yang aku rasa.. baunya.. tersangatlah buat aku tak bernafas.. and sedar2.. orang dah pun berkerumun kat aku sbb pitam..

And.. pernah jugak aku menangis sbb jiran depan rumah.. beli durian.. aku rasa bau durian tu busuk sangat.. buat aku tak bernafas.. Dan tiap kali mak aku bagi buah nangka.. adoiii laaa.. aku rasa macam nak nangis je.. tapi tak pulak aku sampai ati nak kata kat mak yg aku tak tahan bau busuk nangka tu.. **ehem.. nangka tu ok je.. aku ni ha yg tah la.. tuhan aje yang tau**. Sudahnya.. tiap kali mak aku balik rumah.. ada la kawan2 aku yang jadi mangsa.. "Cepat.. akak tak peduli.. datang rumah sekarang jugak amek.." hahahaha..

And yang aku tak boleh lupa.. aku cukup baran kalau ada orang pakai baju kaler merah ke.. kuning ke.. purple ke.. rasa mcm nak je aku pergi kat tuan punya badan dan cakap "sapa suruh pakai baju ni?" atau.. kereta warna merah ke.. kuning ke.. parking sebelah kereta En.Ayah.. Rasa sakit je ati time tu.. rasa mcm nak calarkan je.. benciii!!!

Aiman? lagilah.. sikit2 merajuk.. sikit2 merajuk.. Tiap kali aku masuk hospital.. aku rasa.. kenapa aku saja yang susah?? pada fikiran aku masa tu.. tiap kali En.Ayah datang hantar aku ke hospital... aku rasa macam.. "Nah.. ni baju awak.. duduk la kat sini sampai baik.. dah baik nanti baru saya datang amek.." **ni aku yang fikir eh.. En.Ayah tak pernah cakap mcm ni kat aku** Bayangkanlah.. bila masuk hospital.. bukan sehari dua.. paling2 kejap pun 2 minggu.. keluar hospital 2 - 3 hari.. masuk balik 1 bulan.. manalah aku tak emo semanjang.. sampailah aiman lahir.. yang mana sekarang ni.. kalau tak kena di hati... merajuk aiman.. haihhh.. buat rasa macam tutttt je.. **agaknya mcm tu la rasa En.Ayah dulu bila berdepan dengan kerenah aku time mengandungkan Aiman..**

Danial? Alhamdulillah.. aku tak banyak masaalah.. time dulu tak mewah mcm sekarang.. handphone paling murah pun RM1k lebih.. mana mampu nak beli sampai dua tiga.. dapat satu pun dah macam grand sangat time tu.. LOL.. But mengandungkan danial lah paling tak de masaalah.. terasa nak makan itu ini.. belum sempat cakap.. petang tu En.Ayah balik kerja dah siap berbungukus.. "Nah.." kata En.Ayah.. sambil menghulur popiah basah dari pasar kg. baru.. tak cakap pun En.Ayah dah tau.. "saya terasa sangat nak makan.. sedap.." kata En.Ayah.. hahaha.. ya tuan2 dan puan2 sekalian.. En.Ayah mengidam..

Dua tiga hari ni.. **perhaps yang lebih tepat.. dua tiga minggu ni..** kesian En.Amat.. Aku asik angin saja dengan dia.. percayalah.. bukan aku sengaja.. aku sendiri kadang2 terkejut dengan perangai aku sendiri.. bila aku angin mcm tu.. KENAPA???? and yang herannya.. dengan orang lain aku ok je.. cuma dengan En.Amat.. aku rasa macam.. eeeeee.. sakitnya hati nih.. semuanya dia buat aku rasa tak betul.. walau cuma pada perkara kecik2.. yang tak masuk akal sampai nak angin2 nih.. dan yang buat aku rasa sedih.. En.Amat cuma diam je.. sikit pun tak cakap apa2 bila aku angin..

Buat En.Amat.. saya mintak maaf banyak2.. bukan saya sengaja.. saya sendiri tak faham perangai saya.. celaru sangat2 saya rasa..

Buat En.Ayah.. terima kasih kerana selalu bersabar dengan kerenah saya semasa mengandungkan budak2.. saya tau.. saya seorang yang sangat2 susah untuk difahami ketika tu.. but percayalah.. saya bukan sengaja.. andai lah segala2nya dapat saya kawal..

p/s - Semoga emosi aku tak akan terus2an begini.. stresss!!!!

3 ulasan:

a kl citizen berkata...

perubahan hormon dalam badan memang tak boleh nak kawal...

banyak2 baca quran kut... boleh tenang2kan jiwa dan perasaan...
apa pun jaga diri bebaik

terbaru dari saya : boleh buat menantu

MAMASYAZA berkata...

dah baca msg kat shoutbox, teringin nak makan ikan pekasam ya...selama ni su makan ikan pekasam yg my mil buatkan, tp tak pa nanti su tanya kengkawan kat ofis, kat mana nak carik ikan pekasam yg sedap utk akak ok, dont worry tak menyusahkan pun

snowwhite664 berkata...

alaa sweetnye ms akak preggy dulu... perubahan hormon tu biasa la bg ppuan yg preggy.

take care ye..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter