Khamis, 12 Ogos 2010

Dugaan...

Salam kengkawan... **hahaha.. serupa ada la org yg membaca kannn**

Hari nih Puan Besar demam.. Dalam beberapa minggu kebelakangan ni.. Puan Besar sungguh2 tak lalu nak makan.. and akibatnya.. the last visit ke doktor.. menyaksikan berat badan Puan Besar menurun.. haihhh... tak larat dengar misi beleter..

Bukan Puan Besar sengaja mengada2.. Puan Besar laparrrr.. teringin nak makan itu.. teringin nak makan ini.. but bila itu dan ini dah ada depan mata.. Puan Besar berasa nak muntah la pulak menengoknya.. **mengada2 betul Puan Besar ni kan..**

Semalam 1st day kita semua menyambut dan menjalani ibadah puasa.. and Puan Besar dengan rasa yang berkobar2 la pergi ber buffet.. Macam yang doctor nasihat.. "Bila berbuka, jangan makan nasi tau.. minum air panas.. and makan buah2an atau.. yang sebaik2nya buah kurma.. and rehat sekejap.. sembahyang maghrib dulu ke.. then baru makan.." Sebabnya? perut kosong kalau makan nasi terus nanti boleh rasa pening... bla bla bla..

So.. berbuka Puan Besar cuma amek.. air panas.. and bubur lambok je.. ada lah dalam 3 - 4 sudu.. tu pun dah rasa mcm.. banyak la pulak.. and then siap sedia lah utk solat maghrib.. tak tau la apa jadi in between.. tetiba Puan Besar terasa gelap mata.. nak pitam.. and sudahnya.. hajat hati malam tu nak mengimarahkan masjid di pasir gudang.. terpaksalah dibatalkan.. and sampai ke saat ini.. masih aku terasa.. huhuhu.. dugaan sungguh!

Oh.. tahun nih.. kata En.Ayah.. dia tak balik beraya di Malaysia.. mesti sunyi raya kat sana.. and kata En.Ayah lagi.. bulan Disember nih dia cuti.. and budak2 semua looking forward nak bercuti ke Abu Dhabi.. seperti yang En.Ayah janjikan.. Puan Besar? kalau ikutkan.. memanglah akan rasa sunyi bila ketiadaan budak2.. Sedangkan depan mata lagikan rindu.. inikan pulak kalau jauh kann.. **ayat tak boleh belah.. jangan muntah dulu ye.. nanti batal puasa** but.. asalkan anak2 gembira.. Puan Besar redha je laa.. Lagipun bukan selalu budak2 ni dapat habiskan masa dengan En.Ayah ..

Puan Besar tahun nih berkemungkinan BESAR akan beraya di Johor.. **hahaha.. puasa baru 2 hari.. dah sibuk cerita nak raya mana.. semangattt..** Sebabnya, raya lepas dah raya rumah En.Amat dulu.. so this year rumah nenek la pulak kannnn.. and weekend lepas tu je baru balik PD.. Al-Maklumlah.. Puan Besar cuma besar di rumah je.. kat office Puan Besar kuli... so, pada2 la jugak bila nak apply leave tu kann..

Apa2 pun.. cukuplah entry Puan Besar yang tak de motif untuk hari nie.. cuma nak menghabiskan masa.. sbb hari nie doctor suruh rehat kat rumah.. bimbang pitam kat tempat kerja la pulakkk.. sapa nak mengangkat nanti..

Selamat berbuka teman2 kat luar tu.. Semoga puasa yang sempurna.. dapat membentuk peribadi yang mulia.. kita semua... :))

p/s - Untuk baby ibu Muhammad Danial Haikal.. Happy Birthday dear..

Tiada ulasan:

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter