Ahad, 26 Disember 2010

Leter makcik petang nih... :)~

Hmmm... tinggal seminggu lagi budak2 nih kat rumah.. melasak.. minggu lagi satu dah masuk tahun baru.. and semua dah balik semula ke sekolah.. Kakak dah pun naik tingkatan 4 tahun depan.. Aiman pulak tingkatan 3.. nak PMR.. Danial dah masuk darjah 6.. and kena bersedia utk UPSR..

Terasa cepat betul masa tuh.. and.. InsyaAllah.. kalau tak ada apa2.. and seperti yg doktor cakap.. due date will be on 21 February 2010.. apa2 je lah.. cepat ke.. lambat ke.. aku tak kisah.. asal baby selamat.. sempurna.. dan sihat.. aku dah cukup bersyukur utk itu.. cumanya.. ramai pulak yg sibuk2 kata.. "Waaaaa... kalau dapat anak valentine 14 Feb bagus kan kak.." Hahahaha... aku harap TIDAK.. Bukan budaya yang aku raikan... maaf la ye.. aku cuma harap.. kalau nak tercepat dari tarikh jangkaan tu.. biarlah tarikh yang berkat.. mcm 12 rabiulawal / 17 Feb.. kan hari Maulud Nabi tu.. InsyaAllah..

Barang2 sekolah?... aduhhhh... terasa sangat2 mahalnya.. untuk Danial saja.. buku2 dekat RM250 jugak.. itu baru UPSR.. buku.. belum lagi yuran2 yang tah apa2 tak tau kebendenya.. Aiman belum lagi.. Sara pun belum lagi.. tak masuk baju sekolah.. kasut dan sebagainya.. stationaries lagilah.. mujur aku cuma 3orang.. and Alhamdulillah... mujur En.Ayah tak pernah lupa tanggungjawab pada anak2** tak terbayang tanggungan pada mereka2 yang punya anak2 ramai.. mesti pening kepala nak mencukupkan rezeki tu..

Seorang kenalan pejabat haritu merungut kata.. "Anak saya baru nak masuk tadika tahun ni kak.. Wife saya survey tadika.. katanya.. bayaran utk pendaftaran, buku dan sebagainya adalah dalam RM400++ and bulan2 kena bayar RM60.. mahalnya"... hahaha gelak aku dengar.. "Tu dah kira murah la tu.. RM60 sebulan.. jgn tak caya.. ada lagi mahal.. yg mencecah dkt RM1k pun ada.." buat teman tadi terkedu..

Sana sini pun kalau pergi.. sibuk org heret anak2 sebab nak beli barang keperluan sekolah.. and terfikir dalam hati.. mcm ni dulu aku kecik2.. kesian kat mak bapak.. ye lah.. awak orang susah.. mana ada rasa uniform jenama Canggih ke.. atau apa2 je lah.. Yang aku rasa mak aku beli kain.. balik rumah jahit sendiri.. Bag sekolah pun tak de jenama.. bukan macam budak2 sekolah sekarang.. hujung rambut sampai hujung kaki nak pilih sendiri.. Tadi nampak la budak2 muda ni.. berebut2 masuk dalam kedai Converse.. beli kasut.. bag.. adehhhh... kalau tak berada2.. tak mungkin berasak beli kat situ kan..

Anak2 aku.. selagi bag sekolah tu elok.. aku tak kan beli.. lagipun buat apa nak membazir.. berdosa.. and lagipun anak2 aku dah besar.. dah faham **atau dah tak larat dengar** bila aku selalu kata "Nak buat apa membazir.. kalau masih elok.. tak ada cacat cela.. kan lebih baik guna.."

Lagi satu hujung tahun kann.. mesti semua org sibuk nak abeskan cuti tahun.. aku pun kalau boleh nak jugak.. hajat dalam hati tu tinggi menggunung nak bercuti2 Malaysia.. but apakan daya.. cuti dah abesssss... dan tiap2 tahun mcm tu.. cuti aku habess sebab menguruskan anak2... so... hajat tinggal hajat je la.. simpan dalam hati.. mungkin ada rezeki aku lain kali.. kalau cuti tu mengizinkan..

Aku tak pernah umur hidup sampai Langkawi.. Dok di Kedah punyalah lama.. ada tak de pun sampai takat jeti di Kuala Kedah.. ini dalam wish list aku nih.. TOP 3 dalam senarai.. hua3x.. So.. 2011.. Langkawi.. tunggulah akan kedatangan aku ke sana..

Hahah.. dah panjang pulak makcik beleter nih.. sebelum makcik sendiri boring.. baik makcik tutup dulu cerita yang tak de cerita hari ni..

3 ulasan:

CIK LEA berkata...

nak g langkawi? nak ikutttttt.. hahahaha

payarumput21 berkata...

Hua3x... ada org nak ikut eh.. bukan ke org tu dah berpoloh2 kali mengulang langkawi utk koleksi sudu... Wakakakaka...

Cik LEa berkata...

wakakakakka.. aiyok, sapakah orang tu ek? hahahah :-p

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter