Rabu, 30 Mac 2011

Back to work..

Jelingan manja...

Seminggu je lagi next week kat rumah.. and bermulalah hari2 bekerja aku.. terasa mcm.. sekejapnya masa 60hari tu berlalu.. kemanakah pergi masa tu?

Hmmmmm.. rasanya kalau cuti saja2 tu mau berbuih aku boring gila tak tau nak kata.. bila dok rumah.. but.. cuti sbb berpantang tu.. ehem..
sendiri mau ingat la kannn.. bukan best pun boleh jalan2 ke.. makan angin ke.. pergi hu ha.. hu ha sana sini.. asik putih mata je nengok org berjalan.. hahahaha..

Imann @ 1 bulan 3 minggu.. Muka sebijik mcm Aiman masa kecik dulu.. and notice the blue blanket kat belakang tu? Belongs to Aiman when he was a baby..


Iman dah pun 1 bulan 3 minggu.. Seriously speaking.. selepas 12 tahun tak de budak kecik dalam rumah.. terasa sgt2 lah jadual kita ni bertukar 360 degrees.. without question.. Especially bila process penyembuhan tu tak sama.. dulu semua bersalin biasa.. yg ini C-Sect.. punyalah.. dah tua2 la pulak kena operate perut ni.. menangis tak usah kira lah.. memang aku ni jenis kememeh.. tak tahan sakit.. and yg tak tahan tu lah.. yang tuhan uji..

Best buddies... Sara babysitting Imann..


Cabaran utama aku bila naik kerja nanti.. how to express my breast milk? working environment tu taklah encouraging langsung bagi ibu2 seperti aku ni haaa.. apa2 pun.. makcek berdoa.. dan terus berdoa semoga Allah permudahkan usaha makcek..

I've decided to continue feeding baby Imann my breast milk.. and cabaran buat Imann minggu ni ialah.. minum susu dari botol.. which has suprisingly tak la sesusah yg aku sangkakan.. and he manage to drink from the bottle without fuss.. Terima kasih pada Lin of http://sweetbonda.blogspot.com/ for the amazing gadget!!.. Tak susah nak guna.. tak menyakitkan.. and buat aku rasa sangat2 la confidentnya.. Alhamdulillah... Kawan2 kat luar sana tu.. doakan semoga usaha aku utk memberi yg terbaik utk si kecil Imann ni diberkati dan dipermudahkan Allah ye.. Aminnn...

It was amazing that Imann finished the bottle without any fuss.. Alhamdulillah...


p/s - takut kalau2 bukan Imann yg nanges first day tinggal kat babysitter.. silap2.. makcek yg meraung sekuat hati pulakkkk... hahaha..

4 ulasan:

♥MAMASYAZA♥ berkata...

wahhh cepat jakan masa berlalu, dah nak start keja pun, baby iman memang pandai ekk, menyusu botol, geram nengok pipi dia yg membulat tu

Irfa berkata...

comelnya baby.izin link yer

sah2 mama yg nanges nanti

payarumput21 berkata...

Sue..
hehehe.. baby dah 3 bulan hari ni.. :)

Irfa..
Sudi2 kan lah.. nanti akk follow kamu jugak ye.. and.. salam kenal..:)

Lin Chalo berkata...

MasyaAllah sis.. patut la terasa terpanggil2 untuk membaca blog ini.. Terima kasih koz promote.. Saya doakan sis sentiasa sihat dan bersemangat menyusukan si manja sehingga 2 tahun! :D

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter