Ahad, 22 Mei 2011

Hujung Minggu Makcik...

Date: 22 May 2011
Venue: Baby's Changing Room, Parkson Ayer Keroh


Hati jadi panas tetiba hari Khamis ari tu.. sebabnya? Aiman tertinggal satu bag penuh dgn buku sekolah kat rumah.. and that week pulak.. minggu exam.. lepas tu.. suka suki je dia bagitau kakaknya.. "suruh ibu hantar bag buku kat asrama ujung minggu nih.." amboi.. amboi.. amboi.. mcm apa la pulak kita nih eh.. asik terkejar kesana sini.. menyuruh bagai.. mcm la pasir gudang dgn melaka tu.. kat belakang rumah je.. main suruh2 antar..

Tetiba je makcik keluar dari bilik kecil.. selepas susukan Imann... ada paparazi amek gambar.. hahaha..

Tak langsung dia fikir yg ibu dia ni.. tak sihat ke.. penat keje ke.. letih dgn baby ke.. nak rehat ke.. handbag ada duit ke tidak ke **Oppssss... hahahaha.. ni kena cakap slow2..**.. main suruh2 jeeee... kannnn...

Apa2 pun.. makcik nih mmg suka sgt2 kalau pegi Melaka tu.. tapi.. kena lah pulak dengan gayanya.. dah la hari Sabtu tu Danial sekolah tambahan.. so.. mengenangkan anak yg exam.. yg lagi sorang pulak pun nak exam jugak.. makcik korbankan jugak la weekend makcik.. lepas je Danial balik sekolah sabtu ari tu.. makcik pun.. dengan kepala yg pening kenoneng.. perut yg sakit.. gagahkan la jugak mendrive ke Bandaraya Bersejarah tu..

Anak dara makcik yg dah hampir sama besar dgn makcik.. **ehem.. ke makcik yg kecik molek mcm anak dara makcik..**


Sampai2 da pukul 5.30ptg.. Eh.. kata tadi lepas Danial balik sekolah.. tak kan lah sampai pukul 5.30ptg pulak kann.. Berapa jam makcik drive ni? Speed berapa?.. Hahaha.. sebelum bertolak makcik dah bagi baby imann susu kenyang2.. but baby kannnn.. bila lapar dia mesti la nanges nak susu kannn.. and sebab baby imann ni kan makcik susukan dgn susu makcik sepenuhnya.. so makcik pun terpaksalah **walau tak rasa terpaksa punnn..** berhenti2.. susukan dia.. tu yg lambat kekdahnya...

Baby tua makcik.. dok kat atas changing table.. nak change apa tah... ;p


Hantar buku / bag Aiman.. bawak dia keluar makan.. anddd... hajat hati makcik tu nak balik terus la ke Pasir Gudang... but.. time tu dah pukul 8.00mlm and mmg makcik laparrr.. sbb tadi cuma Aiman je yg makan.. Makcik pun pegi makan kat Subaidah, Ayer Keroh... **feveret makcik anak beranak nih..**.. tapi tu lah.. bila da makan.. kenyang.. mata pun berat.. So.. dari makcik drive dalam keadaan mengantuk dan membahayakan semua org yg tersayang.. makcik pun decide tido je la kat Melaka..

**Untuk yg tak tau.. ni nak bagitau.. Makcik drive sendiri ye.. sbbnya.. En.Amat ada plant shutdown / Turnaround for 64 days.. beginning 28 April.. so.. makcik dgn bebudak je laaa..**

So.. makcik pun check-in hotel yg tak de bintang kat Melaka tu.. sbb semua hotel yg ada bintang dah abess penuh.. **ehem.. kalau tak abess penuh pun.. makcik still check-in kat hotel yg tak de bintang.. hahahaha.. ;p**
Makcik dgn baby tua.. :)


And.. gini lah gambar kami semua.. **tanpa Aiman.. sbb dia dok di asrama kannn..**

Lagi satu posing dari baby tua kat atas changing table..

Apa2 pun... makcik happy sbb.. dapat abeskan masa makcik dgn anak2 makcik.. and kami happy2 je... baby pun happy... ngheeeeee.... :)




2 ulasan:

♥MAMASYAZA♥ berkata...

wow akak slimnye lepas bersalin, best arrrr cam ni

payarumput21 berkata...

Sue..

hahahaha.. slim? ye ke? sukerr.. sukerr.. *muka merah*

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter