Sabtu, 25 Jun 2011

Happy Birthday Nor Ismah Abdullah,,

SMS Aku: Cik lin.. Cik lin.. ibu stress nih.. ibu lupa bawak BM Pump ibu ke office.. stress betul la… L

SMS Kau: Haihhhh.. asik2 lupa je.. minggu lepas pun lupa.. arini pun lupa.. tebuk lubang je lah pump tu buat rantai.. gantung kat leher.. senang.. tak lupa.. hahaha..

SMS Aku: Da pack da pagi tadi.. pas tu gatal tangan unpack.. nak rearranging la konon.. pas tu langsung lupa 1 important part of the gadget.. Geram betul la.. now tak boleh nak pump susu.. cedeyyy…

SMS Kau: Nasib baik tut.. tut.. tut. *sensor sbb mencarut.. hahaha..* lekat kat badan.. kalau tak.. dgn tut.. tut.. tut.. tu *lagi sekali sensor sbb mencarut.. ** sekali lupa.. haishhhh…

SMS Aku: Apa la cik lin nih.. org stress.. dia tak simpati langsung.. kita heran tau.. mcm mana la ramai sangat yg jadikan cik lin nih source of references.. ;p *tekan unlike button lah mcm nih..*

SMS Kau: Ok lah.. cik lin bagi nasihat arini **ehem Motto JAIJ..** KEPADA ALLAH BERSERAH.. Oh by the way.. sempena arijadi ibu yg ke.. ehem..”25 tahun”.. hari ahad ni.. ibu nak adiah apa ek?

SMS Aku: Eh.. apa yerrr… Ibu nak kesihatan yang baik.. Ibu nak susu ibu sentiasa ada & cukup untuk baby ibu.. Ibu nak semua orang yang ibu sayang sentiasa dilindungi Allah.. Dijauhkan dari syaitan yg direjam.. Dipermudahkan segala pintu kesulitan dlm baraqah dunia akhirat.. Aminn..

And.. Kalau Allah nak ambil nyawa ibu.. biarlah ibu mati sebagai hambaNya yg redha dan beriman.. Aminn..

SMS Kau: Amin.. **bestnye.. budget tak de ni..hehehe..**

SMS Aku: Tak pe.. “Amin” tu pun sangat2 berharga..

SMS Kau: Amin.. Amin.. Aminnn.. Ya rabbal Alaminnnnn..

And that was the conversation **ehem.. sms..**I had with my sister this morning… Sunday ni.. InsyaAllah.. I’ll be 41.. teringat time aku kecik2 dulu.. **lamaaaa dulu yeee…** Kalau tak silap aku time tu aku 7 – 8 tahun or may be older kot.. Bila sebut arijadi je.. rasa macam.. jauh sangat2 nak sampai angka 30.. masa tu terfikir.. tuanya kalau umur aku 30.. time tu tahun 2000.. masa tu dah ada space ship.. haahaha.. orang da tak naik kereta lagi.. semua naik spaceship.. mcm yang kat dalam cerita the Jetson.. **sapa pernah tengok katun tu?.. mesti tau kannn..** and.. and.. mesti time tu tak de orang jalan kaki lagi kalau nak pegi mana2.. bas2 ke.. teksi2 ni.. tak main la.. semua guna teleport.. beam je.. dah sampai.. macam dalam cerita Space 1999.. *haaa.. lagi satu cerita.. sapa yg pernah tengok ni.. mesti tau kannn…..** ataupun.. ataupun.. yang macam cerita yg ada Mr. Spock tu.. hahahaha.. and baju pulak.. semua yg tight fitting lycra type.. kaler semua ala2 chrome.. aluminium gitu.. melekat kat badan.. hik3x..

Hakikatnya.. tahun 2000.. New Millenium.. aku sambut kat KLCC tengok bunga api dengan anak2 and En. Ayah.. jalan jam ya amat.. macam menyesal pun ada jugak.. nape la bodoh sangat sampai ke KLCC time tu.. mengharung orang ramai yg pun sama2 bodoh mcm kami ni jugak.. semata2 nak tengok bunga api.. hahahaha.. mana ada spaceship.. mana ada org pakai baju kaler chrome.. tight fitting tu mmg banyak la.. tak de maknanya cerita the jetson.. atau space 1999… yg membina imiginasi aku zaman kanak2 dulu.. Chehhh!!!

And a while ago my boss was asking me.. “eh, I saw your leave application in the system.. kenapa amek cuti Monday?..” and my answer was.. “My Birthday En. Y.. on Sunday.. so Sunday kan rest day.. carry forward pi Monday la..” keh3x..

Apa2 pun.. Happy 41th Birthday Nor Ismah Abdullah.. *mokcik la tu ye..* Semoga hidup Nor Ismah Abdullah.. hidup anak2 Nor Ismah Abdullah.. hidup keluarga Nor Ismah Abdullah.. hidup semua mereka2 yang Nor Ismah Abdullah sayang.. hatta yang tak berapa nak sayang jugak.. *eh.. ada ke yg tak berapa nak sayang dalam list ni?..* akan sentiasa berada di bawah lindungan Allah s.w.t..
Semoga kita semua Dimurahkan rezeki.. Dipermudahkan segala urusan.. Semoga hidup kita semua dijauhkan dari Syaitan yang direjam.. Semoga kita semua Di kuatkan hati dan semangat serta iman ketika menghadapi segala ujian.. Semoga kita semua mendapat keberkatan hidup di dunia dan akhirat dari Allah s.w.t dalam baraqah adanya… Aminnn..

Dan andai kata Allah nak mengambil nyawa Nor Ismah Abdullah.. biarlah Nor Ismah Abdullah mati dalam keadaan yg diredhai Nya dan dalam iman.. InsyaAllah.. Aminn..

Dan janganlah kami semua berada di kalangan mereka2 yang tidak bersyukur dan berterima kasih atas setiap limpah kurnaan dari Mu Ya Allah.. Dan janganlah kami semua berada dikalangan mereka yang berputus asa dengan ujian Mu ya Allah.. Dan janganlah kami semua berada di kalangan mereka yang sombong, bongkak serta takbur dengan nikmat yang Kau beri percuma.. ya Allah.. semoga kami semua akan sentiasa menjadi insan yang sentiasa merendah diri dgn mensyukuri kelebihan dan menginsafi kekurangan.. Sesungguhnya yang baik itu dari Mu ya Allah.. Aminn.. Aminnn.. Ya Rabbal Alaminnnn…

Perkenankan lah doa kami ya Allah..

2 ulasan:

azahaldir berkata...

Selamat Ulang Tahun akak

Asma berkata...

hepi besday kak..mude lagi..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter