Isnin, 9 April 2012

Sakit hati saya..


Saket hati saya melebihi sakit perut saya.. itu tajuk saya hari nih.. huhu.. kenapa pulak makcik hari ni kannn.. tak pasal2 nak cerita pasal saket hati.. hahaha.. memang makcik tengah sakit hati sekarang nih.. ketawa pun bunyi tak rupa ketawa.. bunyi marah je.. *pernah dengar ketawa marah?.. haaa.. ni sekarang ni tengah ketawa marah lah ni..*

Hari ni supposed makcik on MC.. sebab MC.. opkoz la sbb tak sehat.. perut makcik sakit tak mengagak.. Ceritanya.. makcik awal pepagi lagi macam biasa lah.. bersiap sedia utk ke office.. pukul 08:15am tepat2, barang2 Imann.. barang2 makcik.. termasuk dgn Imann dah pun duduk dalam kereta ready nak keluar rumah.. tetiba nak dijadikan cerita.. perut makcik sakit.. sakit.. sakit.. dan terus sakit.. and.. makcik sampai berpeluh2 menahan sebab tgh drive kannn..

Siapalah yg sampai hati nak angkat budak kecik ni naik kereta pagi2 kannn... :(

Makcik drop Imann kat babysitter.. makcik sambung drive ke office.. sampai kat checkpoint kastam / security.. tahap kesakitan makin menjadi2.. tengok jam 10 mins lagi ke pukul 9:00am.. so makcik pun tak masuk lah ke parking bangunan office, terus membelok ke Oasis.. pergi clinic..

Dr bagi MC suruh balik rehat.. Makcik sms boss kata MC pagi ni, sakit perut.. and tetiba En. Boss reply marah.. marah.. marah.. marah.. buat makcik punya blood pressure naik la pulak..

Adoi la En.Boss.. sakit bukan perkara main2.. bukan suka suki nak sakit tau.. saya faham you nak call vendor utk presentation.. and dah suruh saya arrange before end of this week but.. spreadsheet comparative analysis tu pun you tak tengok lagi.. tak confirm.. tak comment.. tak pe lah.. tghari nnt saya masuk office.. puaskan hati En.Boss ya.. sebabnya.. sakit perut saya rasa tetiba mcm dah kurang la pulak.. RASA SAKIT HATI PULAK SEKARANG NIH.. nyampah...!!


Gambar yg tak de kaitan dgn cerita.. sekadar hiasan.. :)

Sekarang ni makcik tengah berfikir dan berfikir mencari pengajaran, apalah pengajaran dari cerita kat atas tu.. Makcik cuma dapat fikir.. Allah sedang menguji makcik dgn kesakitan.. sabar je laaa kannn.. *nak sejukkan hati sendiri nih.. dah tak dapat nak fikir apa.. hehehe...*

Gambar yg juga tiada kaitan dgn cerita makcik di atas.. Makcik suka gambar nih.. bujang kecik makcik dah besar sekarang nih.. rindu sangat2 kat dia.. sejak duduk SBP nih.. dah matured dah.. haihhh... tua makcik..

Makcik nak tido dulu.. harapnya bangun tido sat nnt.. akan berkuranglah sakit perut makcik nih.. kalau tak hilang pun.. and sakit hati nih.. tah lah.. malas nak layan.. sebabnya.. jap lagi lepas bangun nak pegi office.. mengadap muka yg akan terus2an menyakitkan jiwa raga.. :(

Tiada ulasan:

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter