Ahad, 8 Julai 2012

PINGPONG PINGPONG PINGPONG...

Andddd... finally today is SUNDAY.. and for the first time in my life after so many years *lost count.. hahahhaa..* .. SUNDAY seems to be the most peaceful day AGAINNNN.. syoknya dapat baring golek2.. merehatkan sakit otot2 selepas puas melompat, mengsmash.. mengutip bola.. dan sebagainya..

Okeh.. cerita kita hari ni.. last week sibuk makcik telah terjebak untuk menjebak kan diri bermain Table Tennis aka PING PONG dalam tournament.. hahaha.. bunyi macm "kebabom" je kannnn.. pandai ke makcik main PING PONG??? ok la.. makcik mengaku makcik tak lah sehebat macam player2 kita kat malaysia nih... sapa nama dia?  Lee Wei atau Sock Khim... still.. kalau setakat nak pukul bola, smash sikit2 masih boleh lagi lah...  andddd... selepas dah berzaman tak pegang bat pingpong.. semalam menyaksikan makcik beraksi di kehohanan indoor mewakili syarikat..

One of the senior player tanya myself.. you practice biasa kat mana?.. Practice???? mcm nak terduduk makcik gelak..  Seingat makcik lah.. last makcik pegang bat pinpong tu tahun 2002.. itu pun main suka2 dgn kengkawan kat office.. mana ada practice2.. dah tak ingat langsung pun game rules.. and jawapan makcik buat senior player tu tgk makcik atas bawah.. MAYBE.. dlm hati dia kata.. "habis la kauuu.. mmg ulam aku hari nih.."  hahahahaha...

Okeh.. kepada sesiap yg berminat nak tau.. sedikit Sejarah penglibatan makcik dlm sukan pingpong ni yerrr... *sila jgn tuka channel.. hahahahaha..*  Dulu time makcik bercinta dgn En.Ayah.. makcik tak de la bercinta ke taman bunga.. main kejar2 balik pokok.. bagai.. salah satu aktiviti kami ialah bermain PingPong.. *okeh.. boleh ketawa kalau nak ketawa yerrr..;-p..*  Ya kengkawan semua.. kami main kejar2 bola pingpong bersama kengkawan office yg lain.. so, credit utk En.Ayah yg juga coach makcik dolu2.. hehehehe..

Seumur hidup makcik.. makcik biasa main single.. tak pernah double.. and semalam yg ada cuma category double.. mixed pulak.. adehhhh.. rasa mcm kiamat dunia pingpong makcik.. I was paired with our Senior GM.. yg buat makcik rasa mcm nak *tutttt..* je.. sebabnya..1st tak de training session, 2nd rasa mcm tak de chemistry dgn SGM.. 3rd.. I was informed that he'll be my partner for the games 5 minutes before it starts.. and 4th.. my SGM mmg very good player compared to me.. yg kelam kabut sikit.. *okeh.. sikit saja ye..*  Out of 4 games.. we won 2, defeated at 3rd game and didn't go to the 4th.. huhu..

Apa2 pun we had fun.. My SGM was a very good mentor though and it was a very good game memandangkan  I last played was like 10 years ago.. and I still have the skill.. walau tak sharp mcm dulu kalau smash bola tu.. still masih boleh menang kannn.. kira okeh la tu..

And semalam makcik ckp kat En Amat.. okeh.. 08-08-2012 nih.. makcik nak demand adiah wedding anniversary.. "Table PING PONG boleh?.."  and En.Amat tengok makcik.. "errrrr.." cuma tu je yg terkeluar dari mulut..  Whahahahaha...


2 ulasan:

CikNi Ahnie (KakNi) berkata...

Hahahah dahsyat tu tuan rumah dah lama sangat tak main ping pong tapi masih ada 'kick' lagi ye... nampaknya game ni kalah mati, kalah je terus out ye...

Seronok kan sekali sekala dapat buat benda yang kita suka dan yang penting nya 'still good at it'!!!

payarumput21 berkata...

@CikNi Ahnie (KakNi).. tu lah.. 3rd game tu senior player yg tanya saya practice kat mana biasa.. hahaha.. memang betul2 saya jadi ulam dia..

terhibur sgt2 bila dapat main pingpong.. anak2 saya tak suka sbb susah bola kecik, bat kecik.. tak tau nak agak.. memacam alasan dibaginya bila ajak main.. :)

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter