Khamis, 5 Julai 2012

P/S.. Don't tell anyone.. ;p

Hahaha.. tajuk tak mengagak... Alhamdulillah.. Syukur makcik terhadap kurniaan Allah pada makcik.. 26-June-2012 yg lalu menyaksikan makcik memanjat usia untuk ke 42 kali dalam hidup makcik... Whahahahahaha... tua dah makcik ye.. SELAMAT HARI LAHIR BUAT NOR ISMAH ABDULLAH.. :)

Antara ucapan yg makcik terima:

i.  SMS dari anak teruna makcik yg ala2 K.Pop tu.. katanya HAPPY BIRTHDAY IBU.. SORRY LAMBAT SIKIT SMS IBU.. MAN BUAT HOMEWORK TADI.. TERIMA KASIH KERANA JAGA DAN BESARKAN AIMAN SELAMA NI.. AIMAN SAYANG IBU.. ILOVEYOU.. tengah2 malam buta pukul 12 lebih buat makcik terjaga malam dengar bunyi sms..

ii.  SMS dari CikLin.. HAPPY BIRTHDAY IBU..

iii.  Pepagi sebelum pegi sekolah Sara cakap.. HAPPY TUA DAY IBU.. sambil cium makcik..

iv. SMS tah dari sapa tah.. HAPPY BIRTHDAY!!!!  hehehehe.. makcik tak kenal no. sbb haritu phone makcik hilang so.. no pun hilang..

v.  Kat office tetiba tergerak nak bukak email accn yahoo.. and.. En.KeretaOren yg dah lama tak tanya khabar berita bertanya khabar.. "assalamualaikum w.b.t. pekaba?  lama x dgr kaba berita?  sihat ke?   buat hati makcik rasa terharu sgt2.. terima kasih ingat lagi ke makcik.  Alhamdulillah.. masih lagi diberi kesihatan yg baik dari Allah... :)

vi.  SMS dari En. Ayah.. SELAMAT HARI JADI.. buat makcik tersenyum.. sebabnya En.Ayah memang tak pernah lupa ucap selamat hari lahir utk makcik..

vii.  HAPPY BIRTHDAYYYY!!!! jerit Chitra pepagi buta sebaik saja nampak muka makcik masuk pintu office.. hahahahaha... gelak besar makcik awal2 hari

En.Amat??? Hahahaha.. dah nak abes hari baru dia teringat birthday makcik.. makcik pun dah rasa mcm nak merajuk baru nak wish.. katanya.. "laaaa.. kita baru je nak wish dia.. dia dah call kita dulu pulak.."   macam la makcik tak tau ayat cover line tu.. haihhhh..

Tahun ni makcik sambut birthday makcik sendiri.. pagi2 Sara bangun siap2 pergi sekolah lepas wish makcik and terus ke camp utk pelajar SPM 2hari 1 malam di Politeknik.. So, tinggal lah makcik dgn Imann je.. terbayang tahun lepas.. Sara, Aiman, Danial beli kek utk makcik and berkongsi duit 3 beradik belanja makcik makan kat Pizza Hut.. and malam tu.. walau perut lapar sangat.. rasa tak tertelan nasi yg ada dalam mulut bila teringatkan anak2 dan suami yg tak ada depan mata..

But then again..bila makcik pejam mata.. makcik nampak wajah2 mereka2 yang makcik sayang.. wajah2 yg sayang makcik.. hati makcik rasa bersyukur sangat2.. Alhamdulillah.. terima kasih Ya Allah kerana kurniaan Mu yg tak terhingga.. Sesungguhnya Engkau Maha Pemurah lagi Maha Penyanyang.. Terima kasih kerana menjaga setiap mereka yg aku sayang.. Sesungguhnya Kau jua yg Maha Mengetahui.. Aminn..

Bulan June yg lepas juga menyaksikan sudah 2 tahun makcik di Pasir Gudang ni.. Macam tak percaya je yg makcik boleh bertahan sampai sekarang.. hahahaha.. kalau ikut hati yg tak seronok nih.. memang makcik dah lama berhenti kerja.. biarlah tak de kerja pun tak pe.. asal tak sakit jiwa.. *hahahaha... ayat bongkak makcik kannnn...*  but then.. perancangan kita.. tak sesempurna perancangan dari Allah.. Makcik selalu dengar org sebut.. JANGAN BURUK SANGKA DENGAN ALLAH.. but.. cuma kebelakangan ni saja baru makcik faham sefaham2nya maksud BURUK SANGKA tu..

Dan sekali lagi... suka makcik ingatkan diri makcik sendiri.. KALAU ALLAH YG BAWA KITA KESINI.. INSYAALLAH.. DIA JUGALAH YG AKAN BAWA KITA KELUAR DARI SINI.. semoga Allah akan sentiasa berikan makcik kesabaran.. semoga Allah akan sentiasa berikan makcik ketabahan.. semoga Allah akan sentiasa berikan makcik ketenangan.. dan semoga setiap dugaan yg Allah berikan kepada makcik juga mereka2 yg makcik sayang.. dapat sama2 diharungi dengan penuh rasa keinsafan.. Semoga makcik dan mereka2 yg makcik sayang tidak berada dikalangan mereka yg meminta2 dan berputus asa.. Dan semoga kita semua tidak kufur dgn nikmat yg Allah beri percuma.... Aminnn...


AGAIN.. HAPPY 42 BIRTHDAY NOR ISMAH ABDULLAH.. semoga semuanya dalam baraqah.. InsyaAllah... Aminn..

p/s - my birthday wish untuk tahun ini cuma satu saja.. Semoga setiap satu dari kita berada dibawah lindungan Allah s.w.t. dalam baraqah.. InsyaAllah.. Aminn..

4 ulasan:

♥MAMASYAZA♥ berkata...

happy belated birthday akak. semoga sentiasa diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia n happy selalu. aminnnnn

CikNi Ahnie (KakNi) berkata...

Happy belated birthday to you. Syukur Alhamdulillah kerana ramai yang masih menyayangi....

Ummi berkata...

happy belated birthday is... semoga di murahkan rezeki, dipanjangkan usia dan berjaya di dunia dan akhirat, amin :)ouchRe17

payarumput21 berkata...

@Mamasyaza... terima kasih sue.. Alhamdulillah.. sempat juga sampai ke angka 42 ek.. hehehe.. semoga kita semua diberi kesihatan yg baik dimurahkan rezeki dipanjangkan usia and happy selalu.. aminn..

@CikNi Ahnie (KakNi)... Terima Kasih.. syukur ke hadrat Allah.. :)

@Ummi..aminn.. semoga kita sama2 dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia dalam baraqah dan berjaya dunia dan akhirat.. InsyaAllah..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter