Sabtu, 30 Disember 2017

IMANN GOES TO SCHOOL

Anak masuk darjah satu ja kot.. Ibu dah pening.. Hahahaaa.. Macam lah sblum2 ni takde anak sekolah kannn..  Harini ibu pening nak jahit badge & tanda nama.. Rupa2nya ada SOP baru dari kementerian cara nak jahit..
Kejap je Imann dah nak masuk darjah 1.. Rasa mcm baru semalam je bawak balik rumah dari hospital.. Tak sedar mana pegi masa tu.. Tau2.. Eh.. Dah nak darjah satu ..
Semoga Allah mudahkan segala pintu ilmu buat anak ibu, Muhammad Imann Khaled Bin Azmy.. Semoga jadi anak yg cemerlang hidup dunia dan akhirat.. InsyaAllah.. Aamiin..

Rabu, 20 Disember 2017

Something Red..

Early Christmas present for Imann Khaled.  TQ aunty Angelin.. 😘😘😘

Ahad, 17 Disember 2017

Weekend Is Over

Packing my things for KL.. Belum balik.. Baru packing barang2.. Ibu dah rasa rindu sangat kat Imann..
Tak sabar nak tunggu weekend.. Jumpa Imann semula..  Jangan nakal2 tau.. Jangan susahkan nenek.. Jangan malas solat.. anddd.. Jangan asik main game ja.. Hahaaa.. Ibu sayang Imann to the moon and back..

Weekend Getaway for Imann

Weekend Cik Yang, Papa Ren & Kakak Jannah datang Melaka.. Sebelum datang pujuk ibu nak Imann stay sekali.. On the way.. pujuk lagi.. Dah sampai.. pujuk pujuk ant pujuk.. So ibu pun.. Ya lah cik yang.. Nanti ibu hantar..

Kemain.. Dari pagi asik tanya.. Bila nak pegi.. Bila nak pegi.. Siap pack baju and barang dia sendiri tak payah ibu tolong.. Hahaaa.. Nampak tak? Nampak tak?

So.. Layan lah gambar saja ya..

Sabtu, 9 Disember 2017

Makan Pulut

Psssttttt.. Cuma nak habaq.. Ai is kurus... Hahaaaa..
Psssttttt.... Pinjam baju anak pi kenduri.. Kbyeeee..

Jumaat, 8 Disember 2017

Mummy Doter Moments..

Was sooooo happy to see her after work.. ❤❤❤❤  Keeping it here..

Ahad, 3 Disember 2017

Nyawa Ibu..

After 3 hrs mengharung jem.. Alor Gajah - Seremban - Sepang..
Semoga adik sentiasa dalam peliharaan Allah hendaknya.. Sayang anak ibu.. See you when you see me..
Bye sayang..

Aterrr.. Ipoh Lerr Kiterrr..

Over the weekend Yong and her Yeops went to Ipoh. Ada wedding.. Ada engagement in Taiping.. And jumpa sahabat yg dah berzaman kenal.. Tapi tak pernah berjumpa..
Tahniah buat sahabat tersayang kerana terima menantu sulung.. Semoga pasangan pengantin hidup dalam barogah Allah dan aman damai hingga ke hujung usia.. Dimurahkan rezeki.. Serta dikurniakan zuriat yg soleh/solehah.. Aamiin..
Had a great time with everyone.  Wedding turned reunion pulak bila ramai kawan2 dari ITM Kelantan / Kem Kijang turned up.. Alhamdulillah pada peluang yg Allah berikan.. Kecoh majlis dibuatnya.. Hahaa.. Ramai yg lupa dunia bila terpandang satu sama lain.. Allahu.. Words cannot equalize the feeling had then (and still now).  Ramai antara kami yang menangis terharu..
Sangat2 terharu bila the seniors still kenal junior yg satu ni.. Ayat nya "Isma kan.. Hahaa.. Awak paling senang nak cam sbb muka tak berubah.."
Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
Oh later after wedding.. We went to Taiping. Ada majlis pertunangan..  Tahniah juga buat yg melangsungkan pertunangan.. Semoga Allah mudahkan urusan hingga ke jinjang pelamin..

Ahad, 26 November 2017

Dunia Ibu

Lepas balik mengaji.. En.Papa ajak ibu & Imann pi Tesco.. Tengok2 baju & kasut sekolah Imann..
Tengok Imann pilih baju sekolah & kasut dengan terujanya tetiba ibu rasa emosi la pulak.. Sekejap je Imann dah nak masuk 7 tahun.. Next year dah darjah satu.. Kejap betul masa tu.. Showed the photos to the abangs & kakak.. The first sentence from Aiman was, "Ya Allah.. Cepatnya Imann besar.."
Rasa sebak pun ada.. Terfikir.. Sampai bila agaknya Allah nak pinjamkan nyawa pada ibu.. Dapat tengok Imann.. Abang Danial & Abang Aiman as well as Kakak Sara sampai hari ni pun ibu dah cukup rasa bersyukur.. Tapi.. Mati tu pasti.. Tak ada syarat tua.. Tak ada syarat sakit.. Sampai masa.. Bila di panggil.. Maka bersedia atau tidak.. Akan tetap akan pergi..
Ibu tak pernah putus doa.. Semoga anak2 ibu jadi hamba yg sentiasa dalam redho Nya.. Semoga Allah ampunkan Ibu, Ayah & En.Papa.. Dan segala kekurangan kami dalam mendidik anak2 kami.. Semoga Allah gantikan kekurangan kami semasa mendidik anak2 kami dengan kasih sayang Nya.. Semoga cemerlang dunia akhirat.. InsyaAllah..

PINJAMAN DUNIA

Tunggu Imann habis mengaji just now..
And we parked our car far behind as our usual parking space is taken..
And me was like.. "Orang tu.. Esok lusa kita mati.. Rumah kita pun tah2 jadi cenggitu.. Tak de sapa nak duduk.."
And him.. Gave me his kind of  senyum tak senyum..
*gambar diambil dan dipost tanpa izin tuan rumah*

Ahad, 19 November 2017

My Little Man..

Last for today.. R&R Seremban arah utara.. Ibu nak balik Pandan Indah dah..
Kesian Imann. Nampak macam biasa.. tapi banyak sungguh yg Imann korbankan untuk ibu, abang2, kakak & papa..  Ibu sorry sayang. Dari kecik Imann lahir.. sampailah dah nak masuk 7 tahun umur.. masa Imann banyak habis dalam kereta saja.. Ambil dan hantar abang balik/dari asrama.. Berulang ke melaka.. Pasir Gudang.. Berulang ke KL.. Imann tak ada pilihan untuk kata tak nak.. Penat Imann tdo.. Bosan.. Imann main sendiri..
Thank you for being such a good boy..
Ibu sayang Imann.. Sayang sangat2..

Life Of A Weekend Wife

Nescafe tarik & Otak2 dengan En.Papa sebelum balik KL..  I hate sunday..

Sabtu, 18 November 2017

Di Mana Dia Di Hati Ku

Found this in Aiman's room this morning.. Not sure who's..
Let today's mark Day 1.. 

Khamis, 16 November 2017

Gula2 Perasaan..

Sedap kat mata.. Terujanya hati.. Bahagianya jiwa..  Realitinya.. Betul ke? 
Hahahaaa.. Gambar sekadar hiasan..  My 4th order this week..  Lepas tu asik risau.. Kenapa gemok kannn ... 
Sekian harap maklum..

Ahad, 12 November 2017

My Miss Doolittle

Last day together.. Was a great week.. Will miss you so very dearly bila awak balik asrama nanti..  Dah tak de kawan nak gi makan sama2 dengan ibu.. Jalan sama2 dgn ibu.. Makan tauhu bakar sama2..

Cinta Hati #4

Life of a swimmer..
Imann and all his swimming apparatus.. Siapa kata jadi swimmer tu senang?  Hahahaaa... Semalam.. Genap setahun Imann swim.. Step on so many milestones.. And such a more long way to go still..

Isnin, 6 November 2017

Cinta Hati #1

Harini Boria Pulau Pinang.. Hahaaa..

Cinta Hati #3

Semalam.. Mintak nak botakkan kepala.. Ibu cakap.. Suka hati adik lah.. Rambut adik.. Kepala adik.. Klu adik rasa nak botakkan.. Ibu tak kisah.. Kalau adik nak biar panjang pun ibu tak kisah..
So keluarlah dia berdua dgn En.Papa ke kedai gunting rambut..
Dah macam muka ayah pulak ibu tengok.. Sebijik muka ayah..

Selasa, 31 Oktober 2017

Macam Kena Pulak Kannn..

Mak nama RahimaH..
Mertua PD nama JamiaH
Mertua Terengganu nama HalimaH
Tu je nak cerita..
Mak korang nama, huruf last apa pulak?

Membaca Jambatan Ilmu

Hahaaa.. Jambatan Ilmu lah sangat kann.. Tak pernah2 baca.. Apatah lagi nak membeli novel melayu..
Eh tetiba terjebak tengok cerita ni di Viu.. Unfortunately, in Viu cuma sampai episod 20 saja.. No 21-28.. Cari kat youtube pun takdak..
Last2 kawan office belikan suruh baca.. Hahahaaa.. Korang rasa?

Rabu, 14 Jun 2017

Selasa, 28 Mac 2017

Rindu Kamu

Dah lama tak menulis kat sini... Seminggu dua ni rasa rindu sangat2 dengan blog yg dah lama tak berupdate..  Wondering.. If there's still people out there yg membaca dan kenal saya.. Hihihiii...

A promise to myself.. Will come and write here as often as I used to..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter