Sabtu, 30 Mei 2009

Part 2 - Kisah Aku Dan Dia...Maafkan Aku...

Beberapa hari yang lalu aku terima ini dari K....

asalam.
aku rasa teruk minggu ni..dan utk kali terakhir aku luahkan..ya...aku tak nak pikir..utk apa..tapi ia datang sendiri..aku tak salahkan kau.. tak pernah pun..ya dgn kau ..terasa segala2nya..marah,suka.teruja,rindu.sedih..kau bleh buat aku apa saja..at last aku juga yg menangung tapi maseh tak dapat benci kau..
tapi aku tak pernah minta lebih pada tuu..apa yg aku nak..nak bersama dgn orang yg aku suka..ya aku tahu kau ..serba salah..tapi nak wat camna.. hati aku tak pernah terbuka kat org lain..ini masalah aku..bodohnya aku ..

kau tau ismah..
kamal..anak ke 2 dlm keluarga.. sifat kita sama.. separuh dunia aku pergi ..memang aku ada semangat juang.. aku bleh dapat apa yg aku nak.. cuma ini takdir aku... aku kalah kat kau..itu sebab kau tak di takdirkan utk aku .

aku nak minta 2 perkara je.. aku nak tahu bodoh kah aku mencintai kau.. aku nak tahu.. sebelum aku simpan jauh dlm lubuk hati..

last kita jumpa kat kl .. itulah saat yg meyedihkan aku.. ya.. dia meninggalkan kesan... bila aku kenang benda ini .. seksa hidup aku... kena buang keja.. merapu.. mencari bayang tak pasti.. tapi semangat aku kuat.. aku lupakan perasaan ni... tapi bila aku jumpa kau.. perasaan aku bergelora.. aku kalah...


Dan tanpa aku sedar.. aku dah pun menangis teresak2..

Ceritanya... 18 tahun dulu.. kali terakhir aku jumpa K.. aku katakan pada dia.. "janganlah kau cari aku lagi.. janganlah kau datang jumpa aku.. sekiranya kau tak dapat tengok aku.. sebagaimana kau tengok seorang kawan.. Maafkan aku.. aku tak mampu nak terima kau lebih dari itu.. Kau kawan baik aku.. dan aku tak mampu nak tipu engkau.. mahupun diri aku sendiri.." Dan kami pun berpisah sehinggalah pada minggu lepas..

Terkejut aku bila melihat senarai nama yang baru aku terima.. tak sedar bila mana tangan aku mengangkat telephone dan mendail HSE.. "Jey.. take this name.. he is from X company.. get his mobile no for me"... and Jey's responses was.."Why la kak?".. and aku cuma kata.."Nothing.. just get his mobile no for me" and within 5 minutes.. phone no dah pun berada dalam tangan aku..

Kesukaan hati aku melihat seorang teman sekolah.. seorang senior.. seorang kawan baik.. yang dah lebih 18 tahun aku tak jumpa.. and seperti kata K first time melihat aku selepas 18 tahun lebih.. "Kau tak berubah" buat aku tergelak besar..

"hahahah.. tak berubah???.. bukan dah macam MakCik jual Nasi Lemak???".. Ehem.. Buat makcik2 yang jual nasik lemak kat luar sana tu.. maaf la banyak2 yea.. aku bukan menghina.. satu penghargaan jika disamakan dengan aku.. huhuhu.. (ayat perasan.. hahaha)

Hati aku jadi kacau dengan kata2 K.. tak pernah aku duga.. aku telah berlaku kejam pada perasaan seorang kawan..

MAAFKAN AKU.. SESUNGGUHNYA ITU... BUKAN NIAT DALAM HATI KECIL INI..

Aku tak mampu terima lebih dari apa yang aku rasa.. dan aku juga tak mampu menipu hati seorang teman yang begitu baik terhadap aku..

Buat teman2 diluar sana.. sesungguhnya aku memang tak tau.. bilamana kata2 yang aku keluarkan lebih 18 tahun dulu.. telah mencalar dan meninggalkan parut di dalam hati.. sehingga ke hari ini.. Perkara terakhir yang akan aku lakukan.. adalah melukakan hati seorang teman.. tapi.. apakan daya aku.. aku akan lebih melukakan hatinya jika aku berpura2...

Hmmmm... belum abis lagi tau.. nanti kita sambung lagi grand finale nya pulak eh.. Tunggggguuuuuuuu.....








Ahad, 24 Mei 2009

Kisah aku dan dia.. Apakan dayaku.. dia SENIOR : Part 1

"Hah!!! apa tercegat kat situ lagi??? menyanyilah.. saya nak makan ni!!! selagi saya tak habis makan.. jangan berhenti tau!!!????"
sergah K pada aku yang ketika tu terkebil2 bila disuruh menyanyi ditengah2 lautan orang ramai di dewan makan... Maka menyanyi lah aku.. dengan suara yang tah.. aku sendiri tak tau rupanya.. Dan.. bermula hari itu.. maka.. akupun menjadi resident artist untuk K.. sepanjang2 minggu orientasi...

Pada masa lain pulak.. "Nah!! amek cawan nie.. Awak nampak tong air kat depan tu??", dan aku mengangguk sambil melihat bekas air stainless steel yang besar di depan dewan makan.. "Haaa.. bagus.." katanya sambil senyum..

"Awak amek cawan nie.. pegi kat tong air tu.. ketuk tong tu kuat2 dengan sudu nie.. bila semua orang pandang kamu... jerit kuat2 biar semua orang dengar.. OIIII... AKU HAUS.. and minum air tu.. Hah!! pergi sekarang!!!"
dan dengan berat hati.. diturutkan jugak apa kehendak K..

Sesungguhnya tak sabar nak aku habiskan 2 minggu - minggu orientasi zaman sekolah dulu.. Bencinya aku pada K.. tak sudah2.. aku jugak yang dibulinya.. dimalukan dikhalayak ramai.. mujur minggu orientasi.. minggu yang penuh dengan kesakitan bagi kami semua pelajar baru.. cuma 2 minggu.. Dan aku kira azab aku dimalukan didepan khalayak ramai berakhir pada hari terakhir minggu orientasi.. sayangnya... jangkaan aku meleset sama sekali..

Setiap pagi.. without fail.. bila aku buka pintu untuk keluar dari dormitory.. dari Dewan Makan.. K akan menjerit menyanyi lagu NoorKumalasari, sekuat2 hati.. "Selamat Pagi Sayang"... Hahahah... pernah dengar lagu tu??? Aaarrgghhhhh!!!! tertekan sungguh aku rasa.. tapi.. apakan daya.. dia Senior...

Sapa pernah melalui saat2 nie??? mesti faham perasaan aku...

Eh.. kenapa pulak tetiba cerita pasal zaman sekolah.. minggu orientasi nie..??? Hmmm.. kita sambung part 2 pulak nanti eh...

Jangan serik...

Sabtu, 23 Mei 2009

Aku dah letih....

Menjerit sekuat hati... tapi.. kenapa masih lagi tak didengari??????
Haihhhh....

:-(

p/s - entry utk diri sendiri..

Ahad, 17 Mei 2009

Koko Krunch Challenge - May 16,2009


video



This was what I was so busy of lately... Menghantar Danial ke kelas Tea Kwan Do every night due to the Koko Krunch Challenge di Muar yang dah pun berlangsung pada Sabtu, 16-05-09 semalam..



Tahun sebelum.. Danial dapat pingat gangsa.. however this time around, Danial managed to get to game 2/5.. walaupun kalah this time.. Danial (vest warna merah) has had good fights.. haha.. kelebihan lawan Danial - tinggi which memudahkan dia untuk score point and easy to reach Danial walau pada jarak yang jauh.. and 2 minutes kat dalam ring.. walau pada kita yang menonton rasa macam kejap.. but the tenaga yang digunakan.. boleh pancit weiiii...




video



Apa2 pun.. we had good times.. Looks like Danial tak dapat la Adidas Adiluxe - kasut yang ibu janji nak beli... hehehe..

Idaman Kalbu - Adidas Adiluxe

Better luck next time dear.. :)



Sabtu, 9 Mei 2009

Buat yang teristimewa... :-)


BUAT SEMUA INSAN PALING ISTIMEWA DILUAR SANA..



Shiela, Ummi, Jane, Watie, Kak Hamidah, Wa, Ana, Mya, Maya, MamaSyaza, Alycia, Kak Ummi, Eija, Aza, Luna, Dla, Firnasya... dan juga buat setiap insan yang bergelar ibu yang membaca.. dari sudut hati dan penuh ikhlas... diucapkan..



SELAMAT MENYAMBUT HARI IBU...
Semoga sentiasa bergembira dengan kurniaan Allah.. biarpun kecil...







Selasa, 5 Mei 2009

Us Local.. ???!!! :-o

"I hate all this foreigners... Because of them....
Us LOCAL suffers!! Did you know that I did not get ice to go with my gin and tonic and have to wait long to get people to serve me at the restaurant??!!!",

said Peter who is by nationality - British and Scottish by race...

And my response was..

"You??? LOCAL?? kidding me rite???... ketawa.. ketawa.. ketawa.. ketawa.."

Dan aku gelak tak sudah.. mengenangkan dia LOCAL... Adoi laaa...

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter