Ahad, 31 Januari 2010

Big Girl Don't Cry...

Kebelakangan ni.. atas beberapa alsasan yang aku sendiri tak tau.. ALASANkah??? aku sering cepat emosi.. **hehehehe.. betul ke ayat aku ni??.. cikgu2 kat luar sana.. help please..** Penat sangat ke aku? Sibuk sangat ke aku? Stress sangat ke aku?... Entahlah..

Cuma... apa yang aku tau.. kebelakangan ni aku sangat2 tertekan.. dan terasa tak de tempat nak aku salurkan perasaan aku..

1. It does not matter what people say.. or what I do.. I still am worry over me and not being able to find a right job at a right place.. or perhaps.. not being able to find job at all.. :(

2. Penat menguruskan banyak benda yang aku sampai kadang2 rasa macam tak bernafas langsung.. dan tiada masa untuk diri aku sendiri.. :(

3. Tak mampu untuk bercerita pada EnAmat.. apa yang berada dalam hati kecil aku.. bimbang kalau2 aku, juga resah hati aku bakal jadi beban pada orang.. :(

Hari sabtu yang lalu.. entah kenapa.. aku jadi terover sensitif.. aku rasa.. aku tak dipedulikan.. aku terasa aku dibelakangkan.. aku rasa.. TERPINGGIR... Nak sangat aku luahkan segalanya pada EnAmat.. tapi EnAmat sibuk.. nak jumpa dia pun susah.. apatah lagi nak bercakap.. sudahnya.. aku cuma memendam perasaan.. dan sudahnya.. aku menangis sorang2 dalam kereta.. kerana tak mahu orang lain tau.. aku sedang bersedih...

Big Girl Don't Cry ???? .... :'(

p/s - I once said to myself.. Sedih tu hanyalah perasaan yang bersifat sementara.. I'll go away when the time comes.. **sigh..**

Ahad, 24 Januari 2010

Sweet thing... :) ~ Thanks Wani Dear...

Salam Semua... :)

Awal January lalu, En Boss datang dan bercerita.. contract aku mungkin akan berakhir akhir Mac... hmmmm... memang aku dah expect pun.. tak de apa yang memeranjatkan pun.. Projek pun dah 3 tahun lebih.. dah memang layak pun cakap bye.. bye.. cumanya.. yang tak pasti sangat2 ialah exact date nye..

Minggu lalu.. sebaik saja keluar dari bilik meeting, En Boss terus ke meja aku.. "Its has been confirmed in the meeting just now, since my demob date will be by end of march.. yours will be as the same...." katanya.. and aku cuma mengangguk... hmmm.. kena cari kerja ni..

Seperti selalu.. budak2.. awal2 lagi dah aku khabarkan berita yang kami semua mungkin tak akan berada lama di Melaka ni.. since En Boss dah confirm that my "marching orders" is at the end of March, berita aku khabarkan pada budak2.. dan reaksinya..

"Hah!!!... pindah??? tak payah la bu.. ibu cari la kerja kat Melaka je.. susah la bu pindah2.." kata budak2 sepakat..

Kalau ditanya aku, memang aku tak nak pindah2 nih.. but.. dah nature kerja aku macam nih.. dari semenjak aku kecik dulu.. sekolah.. belajar.. kemudian grad.. kerja... sampailah aku kahwin dengan EnAyah.. berpisah.. and now.. hidup dengan EnAmat.. Tak perlu lah tanya.. aku tau sangat2.. hidup pindah randah nih.. memang mencabar.. lebih2 lagi time nak menyesuaikan diri..

And the sweet thing is.. sebaik saja Sara masuk dalam kereta petang semalam time aku jemput dia dari kelas tution... katanya.. "Nah ibu..." sambil menghulurkan sekeping kertas kat aku.. "Apa ni?.." and belum sempat pun Sara jawab.. aku dah tergelak besar bila menyedari kertas tu ialah "Borang Kerja".. katanya.. "Wani bagi ni.. dia pegi amek ni utk ibu.. kata dia ibu tak payah la pindah.. ibu try la mintak kerja kat situ.. mana tau kalau dapat.. " buat aku tergelak lebih besar.. and.. how very sweet of her..

Kalaulah segalanya semudah itu.. and apa2 pun.. terima kasih la Wani.. makcik akan ingat sampai bila2.. hehehehe..

Ahad, 17 Januari 2010

It Really Feels Like Yesterday...

Salam Semua... :)

Hmmmm... kebelakangan nih.. sibuk sangat2... **hahahahaha... ayat skema.. standard tiap kali tak update.. huhu..** Budak2 dah pun masuk minggu ke-tiga bersekolah.. and kami di rumah dah semakin terbiasa dengan routine yang dah sebulan lebih ditinggalkan dek kerana cuti sekolah..

Tahun ni.. Danial masuk darjah 5.. Aiman dah pun naik tingkatan 2.. Sarah sekejap je dah tingkatan 3 dan akan amek exam PMR end of the year.. Sekejap betul masa.. dah besar2 budak2 nih..

Setakat ni.. Alhamdulillah... walaupun sering aku merungut susah **tak kiralah.. dari apa segi sekalipun.. kebendaan.. mahupun.. perasaan..** aku tetap rasa bersyukur.. kerana tiap kali "mengukur".. jelas.. susah aku tak lah seteruk mana.. susah lagi orang lain yang diduga Allah dengan dugaan yang lebih berat.. yang menduga jiwa.. menduga redha kita sebagai manusia.. apatah lagi rasa syukur kita dalam hati...

Dah 3 tahun lebih aku kat Melaka nih.. aku suka duduk sini sebab, segala2nya dekat.. sekolah Danial.. Sekolah Aiman dengan Sarah.. tempat kerja aku.. pun tak jauh mana.. traffic jam toksah cerita lah.. memang tak de.. But then.. tiap yang mula pasti akan berakhir.. contract kat Melaka dah pun nak habis.. and kali ni tak de extension sbb.. project dah siap.. which goes to say.. aku kena lah cari kerja lain.. ehem.. ADA SESIAPA YANG PERLUKAN SECRETARY??... hahahaha... ;-p

Sedih mengenangkan aku akan tinggalkan teman2 aku sekarang nie.. Ibarat kata Peter.. "I will surely miss you.. you know what?? being here in Malaysia.. has thought me a lot of things.. you are the first person ~ a Muslim, that I ever make friend with here.. and learn a lot about cultures.. It really feels like just yesterday.. you walked into this office to start your first day.." dan aku tersenyum... sememangnya.. IT REALLY FEELS LIKE YESTERDAY...

EnAyah dah pun balik ke Malaysia dan tak bekerja di Dubai lagi.. Dekat dah dengan anak2.. and budak2 pun suka.. senang nak berhubung..

Tahun ni mungkin pindah lagi.. kalau dapat kerja lain.. InsyaAllah.. **teman2.. doakan sama yea..** mudah2an ada rezeki aku sekeluarga..


p/s - kebelakangan ni sibuk tak de kat Blog.. sebab melayan anak2 kat facebook.. kalau ada yang sudi.. anda dialu2kan.. :) .. You know where to find me ~ http://www.facebook.com/people/Nor-Ismah-Abdullah/1083287701

Ahad, 3 Januari 2010

Guess What?

Guys!!!!

Guess what????

I SURVIVED 3 DAYS WITHOUT MY MOBILE!!!!!!!!!!

and... very proud of myself... :-)

I guess.. I underestimate my will power...

Which this... goes to say.. I can live my life without technology.. well.. literally speaking that is.. but I survived.. I really did survive without my mobile phone for 3 days.. hard as it is..

p/s - LOL ;-p

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter