Rabu, 30 Mac 2011

Back to work..

Jelingan manja...

Seminggu je lagi next week kat rumah.. and bermulalah hari2 bekerja aku.. terasa mcm.. sekejapnya masa 60hari tu berlalu.. kemanakah pergi masa tu?

Hmmmmm.. rasanya kalau cuti saja2 tu mau berbuih aku boring gila tak tau nak kata.. bila dok rumah.. but.. cuti sbb berpantang tu.. ehem..
sendiri mau ingat la kannn.. bukan best pun boleh jalan2 ke.. makan angin ke.. pergi hu ha.. hu ha sana sini.. asik putih mata je nengok org berjalan.. hahahaha..

Imann @ 1 bulan 3 minggu.. Muka sebijik mcm Aiman masa kecik dulu.. and notice the blue blanket kat belakang tu? Belongs to Aiman when he was a baby..


Iman dah pun 1 bulan 3 minggu.. Seriously speaking.. selepas 12 tahun tak de budak kecik dalam rumah.. terasa sgt2 lah jadual kita ni bertukar 360 degrees.. without question.. Especially bila process penyembuhan tu tak sama.. dulu semua bersalin biasa.. yg ini C-Sect.. punyalah.. dah tua2 la pulak kena operate perut ni.. menangis tak usah kira lah.. memang aku ni jenis kememeh.. tak tahan sakit.. and yg tak tahan tu lah.. yang tuhan uji..

Best buddies... Sara babysitting Imann..


Cabaran utama aku bila naik kerja nanti.. how to express my breast milk? working environment tu taklah encouraging langsung bagi ibu2 seperti aku ni haaa.. apa2 pun.. makcek berdoa.. dan terus berdoa semoga Allah permudahkan usaha makcek..

I've decided to continue feeding baby Imann my breast milk.. and cabaran buat Imann minggu ni ialah.. minum susu dari botol.. which has suprisingly tak la sesusah yg aku sangkakan.. and he manage to drink from the bottle without fuss.. Terima kasih pada Lin of http://sweetbonda.blogspot.com/ for the amazing gadget!!.. Tak susah nak guna.. tak menyakitkan.. and buat aku rasa sangat2 la confidentnya.. Alhamdulillah... Kawan2 kat luar sana tu.. doakan semoga usaha aku utk memberi yg terbaik utk si kecil Imann ni diberkati dan dipermudahkan Allah ye.. Aminnn...

It was amazing that Imann finished the bottle without any fuss.. Alhamdulillah...


p/s - takut kalau2 bukan Imann yg nanges first day tinggal kat babysitter.. silap2.. makcek yg meraung sekuat hati pulakkkk... hahaha..

Rabu, 2 Mac 2011

Stay at home mom wanna be...

Muhammad Imann Khaled... selepas 3 minggu... puas berbedung... and tak dan 5 mins.. mcm ni la rupanya... haihhh..

As i sat in front of my lappy... browsing my fb.. thinking of what to put there as my status.. suddenly terfikir... why can't i just be a stay at home mom... why is it that i have to go to work... i know that i would love it so very much tending for my kids every needs and of course the new comers... **sighhhh...**

Seriously speaking... I miss all the times when i used to stay at home with the kids.. and with Muhammad Imann Khaled's arrival.. I suddenly feel so bad that once my 60 days of maternity leave is over.. I'll have to leave him with strangers...

I envy all those women that have the chance to be a stay at home mom... It is a hard work you are doing there.. comparing to the things we office ladies are doing.. and it takes a lot of patience.. which I do not have most of the times.. to be a stay at home mom..

To all stay at home moms out there... don't ever feel that you are lesser than us who goes out every morning and leave our kids to other people to take care... and don't feel sad thinking that we are better than you just because we receive "gaji" at the end of the month.. while you didn't.. Honestly speaking.. the gaji does not mean anything compare to the sacrifices you made day in.. day out..

p/s - tengah sedih fikirkan Muhammad Imann Khaled yg bakal ditinggalkan nanti... huk huk..

jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter