Jumaat, 31 Julai 2009

**Catatan Seorang Aku**

Aku tejumpa entry ini semasa blog hopping hari ini..

Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah…………………..

  • supaya kita dapat menjadi penilai yang baik..
  • supaya kita sedar, Bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan Allah..
  • supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA..
  • supaya kita sedar, Bahawa ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG, kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita dimasa hadapan…
  • supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tidak semua orang berpeluang untuk mengalamninya. .
  • supaya kita menjadi MANUSIA yang HEBAT JIWANYA..
  • supaya kita lebih faham bahawa CINTA yang TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH..
  • supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TIDAK SELAMANYA KEKAL..

Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, FAHAMILAH bahawa kehidupan kita semakin sampai ke penghujungnya. Hari esok kita pun kita sendiri tidak pasti sama ada menjadi milik kita.

Gapailah keredhaan Allah dengan melaksanakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya…

PERCAYALAH sesungguhnya Allah malu untuk menolak permintaan hamba-Nya yang menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepada-NYA..

petikan dari Kembara Wasilah Edisi 1/2009 January - diambil dari http://rubbertapperz.blogspot.com/ ~ terima kasih...


** Catatan Seorang Aku **

MEMANG ALLAH SENGAJA MENEMUKAN KITA DENGAN ORANG YANG SALAH.. . buat aku menghela nafas panjang.. buat hati aku jadi tenang.. buat minda aku jadi kosong.. buat aku tiba2 menitiskan airmata.. tanpa aku sendiri tau mengapa..

Buat seseorang yang aku benar2 peduli..

  • Maafkan aku jika AKU adalah INSAN YANG SALAH YANG DIPERTEMUKAN ALLAH DENGAN KAMU..
  • Maafkan aku jika AKU adalah INSAN YANG SALAH DAN BUKANLAH PILIHAN YANG TERBAIK KAMU..
  • Maafkan aku jika AKU adalah INSAN YANG SALAH DAN MENJADIKAN AKU INSAN YANG TIDAK BAIK SELEPAS DI NILAI KAMU..

Sesungguhnya.. hati aku.. jiwa aku.. perasaan aku.. rasa aku.. cuma aku saja yang tau..

Semoga kau sentiasa berada di bawah lindungan Nya.. mendapat keberkatan Nya..

Untuk kamu.. aku sentiasa berdoa semoga kau diberi ketabahan, kekuatan dan kebahagiaan yang berganda dari hati kecil aku..

Dan untuk kita.. semoga Allah permudahkan segalanya... AMIN....


Ahad, 26 Julai 2009

Minah Litar... The Heat Is On... :-O


Maafkan lah aku wahai teman2 sekalian..

Panggilan tugas telah membuat aku betul2 sibuk... tanpa batasan.. Akibat dari kesibukkan tu jugalah aku sampai pitam... di tempat kerja... (ehem.. bunyi macam la teruk.. tapi.. percayalah tak la seteruk mana pun... )

Blood pressure aku yang sememangnya always on the lower side... telah mencecah serendah100/60... dan kepala banyak pining... banyak pusing... tiba2 keadaan sekeliling menjadi kelam.. kelam.. dan terus gelap... mujur aku sempat berpaut pada dinding cubicle dan terus terduduk...

Dan akibat dari itu.. semua orang bangun dan tengok aku... kecoh2.. nak tolong amek kerusi.. nak itu.. nak ini... dan aku?????? AKU MALUUUUUUUU.... sebab semua tengok aku... dan sehingga ke saat ini.. aku masih maluuuuu.. huhu..

Ok.. kenapa aku sibuk?? Boss meeting.. aku sibuk.. Boss tak meeting.. aku sibuk.. Boss cuti.. aku sibuk.. Anak boss nak datang Malaysia.. aku sibuk.. Boss2 nak datang Malaysia.. aku sibuk.. Bini boss nak datang Malaysia.. aku sibuk.. and on top of kesibukkan aku yang tanpa batasan tu.. aku telah diberi tugas utk meng-organise Team Building utk mereka2 yang berada di department Construction.. ...

And apa aku buat??? hmmmm... layan la gambar2 nie dulu eh... nanti bila ada masa yang mengizinkan.. akan disertakan dengan cerita..


MakCik Litar... di akhir acara.. masih mampu menyengih... walau seharian kepenatan


MakCik Litar dan... Gadis2 litar.. . Muahahahahaha.... ;-p


Merenung masa depan... apakah nanti akan tamat endurance race ini?...


Amoi yg kecil.. tapi berjiwa besar...


Group name: TheVeterans....

Inilah litar yang kami panaskan hujung minggu lalu... 1.6km... the biggest in Asia..

Teman2... nanti kita sambung lagi... Insya Allah...


Ahad, 5 Julai 2009

Apakah????!!!! :-O

Aku tau aku kata aku tengah bercuti.. but... this really can't wait...!!!
Perhaps some of you dah tau pun..

Earlier this morning... buat aku, sarah, aiman dan yang lain lain lagi ketawa... dengar lah lagu nie...

Memang tengah hit...

And what buat kami betul2 keatwa is... bila lihat perkataan "Subaidah".. hohoho.. korang pernah pergi?

Tahniah!!!! tak taulah apa motif si penyanyi mengalih bahasa but memang menghiburkan..

and especially...

EHEM... untuk Hady... ada lagu WAHAI DALILAH... hehehe...



jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter