Selasa, 15 September 2009

Jom Raya :)



Buat kesemua rakan2.. dari hati yang tulus ikhlas.. mengambil kesempatan yang ada menyusun sepuluh jari, memohon ampun dan maaf seandainya ada tersilap kata, terkasar bahasa atau yang terasa hati dengan coretan akak... Sesungguhnya tak pernah berniat sebegitu..

And kad yang di atas tu.. ditujukan khas untuk semua teman2.. sudi2kan lah..(** ehem.. jangan malu2 yea.. tampal kat blog tau**)

Minal Aidil Wal Fa-izin... Selamat Hari Raya.. Selamat Bercuti.. Selamat diatas jalan raya bagi yang memandu.. Selamat hendaknya segala2nya.. Insya Allah..

Selamat Hari Raya dari kami sekeluarga..

p/s- Andai kata ada yang terlangsung ke Melaka.. singgah2 lah.. email akak ismahna@gmail.com.. contact no akan diberi kemudian :) jangan tidak2.. jemput yea..

Rabu, 9 September 2009

Again.. and Again...


"Akakakkkkkkk!!!!! Wah.. cantik betul akak punya invitation... semua orang kat atas puji.." Kata Sha**i sebaik saja nampak aku petang tadi.. Aku yang sememangnya sibuk.. terpinga2..

Kisahnya.. lately aku betul2 tertekan dengan kerja.. tak larat rasa nak teruskan hari demi hari.. betul2 menuntut perhatian.. Kenapa??? Well.. its the time of the year again.. Annual Dinner.. and tadi.. selepas berminggu2 keluar masuk bilik boss.. and selepas beberapa siri argument dengan boss.. and selepas banyak rasa tak puas hati aku dalam kepala.. and selepas aku rasa sungguh2 putus asa.. Akhirnya... my budget proposal is signed... my proposal was accepted... and selepas aku betul2 rasa macam nak baling ngan kasut je muka boss aku.. he then finally said.."Ok, go ahead with your plan.."

And sambung Sha**i lagi, "Geram I kak.. ada ke makcik2 kat atas tu kata bukan akak yang buat.. mesti suruh consultant yang buat.. you tau apa I cakap kat dia orang??" dengan bulat mata dia bertanya aku.. dan aku?? hanya geleng kepala... "Haaaa.. saya kata.. apa pulak?? you ingat kak isma tu bodoh ke? Dah bertahun2 dia jadi secretary.. kalau setakat presentation macam tu.. kacang je pada dia.." sambil mata dia masih lagi bulat.. "diam semua orang kakkk.."

Kata aku.. "Ala.. presentation bodoh2 je.. nak cepat.. buat semalam petang.. biarlah.. malas nak layan.." "Eh.. akak.. cantikkkk.. saya pun tak reti macam mana nak buat.. tapi.. tak pe.. apa2 pun memang cantik.." Kata2 Sha**i buat aku tergelak.. "malas layan kau lah.." and dia hanya ketawa..

And today.. after the invitation went out.. aku terima banyak pujian.. "Presentation cantik.. very good.." was what being said to me..

My feeling now? a bit numb.. too many things to do.. too little time to do it..

Khamis, 3 September 2009

Lawak Antarabangsa: 18sx.. Renung2kan Lah..


Just when I was so depressed over lots and lots and lots of things and my surroundings.. I received this email today.. from a fren.. RENUNG2KAN LAH...

Al-kisahnya...

Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhana besar, di atas katil...... sepasang suami isteri yang telah lanjut usia baru masuk tidur. Suaminya telah mula mengantuk tapi isterinya malam itu....

Si isteri bersuara, "Dulu-dulu tu.... abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tido."

Suaminya dengan separuh sedar, menggenggam tangan isterinya, lepas tu mula mengantuk semula.
Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi, "Kemudian tu.... abang selalu cium pipi saya."

Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan menyentuh bibirnya ke pipi si isteri. Lepas tu sambung tido balik.

Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi, "Kemudian tu.... abang selalu gigit-gigit leher saya......."
Dengan perasaan marah dan geram, si suami melontar selimutnya dan bangun dari katil tu.

Si isteri yang terperanjant bertanya, "Abang nak gi mana tu?"

Dengan marah suaminya menjawab, "NAK GI MANA????... NAK GI AMEK GIGI LA NIE.. APA LAGI?.."


p/s - The saying goes to say.. Growing old is manadatory.. Growing up.. its OPTIONAL.. haha..



Rabu, 2 September 2009

Kenapa banyak balik!!!


Aku yang dah penat..
Aku dah tak larat..
Aku betul2 letih..
Nak rehat pulak..

Aku banyak kerja..
Aku tak tau nak mula mana satu..
Aku jadi bengong..
Nak baling semua sekali..

Aku duduk diam2..
Aku tenung dalam2..
Aku susun satu2..
Aku buat perlahan2..

Aku tarik nafas lega..
Yang tinggi dah mula susut..
Yang banyak dah tinggal sikit..
Yang besar dah jadi kecik..

Tapi..
Bila aku pejam sikit..
Bila aku buka mata semula..
KENAPA banyak balik!!!

p/s - entry orang banyak kerja.. Dah tak cukup kaki tangan nak buat.. huhu..


jom baca quran

Me.. Today...

    follow me on Twitter